3906

Добромир Димитров: Младите да гонят първо националния тим, а после скъпите трансфери

Както предвидих и познах шампионската титла на „Левски“, така сега предвиждам силен национален отбор до две години. Това заяви в поредния епизод на „Марица Подкаст“ един от най-добрите разпределители в родния волейбол Добромир Димитров. 32-годишният национал участва в състава на България, който стана четвърти на олимпиадата в Лондон през 2012 г. Спечели и сребърен медал от Европейските игри в Баку през 2015 г.

Роденият в Пазарджик Димитров натрупа опит в шампионатите на Италия, Румъния и Ливан. В България е носил екипите на „Пирин“ (Разлог), „Добруджа“, пловдивския „Локомотив“, „Нефтохимик 2010“ и „Хебър“ (Пазарджик).

„В момента виждаме първото истинско подмладяване на националния отбор. Досега се правеха едни несполучливи миксове и експерименти“, твърди Димитров по повод селекцията на италианеца Джанроленцо Бленджини, който оглави „трикольорите“.

„Младите първо трябва да се борят да стигнат до националния отбор и след това да търсят трансфер в чужбина“, препоръча на родните таланти опитният ас.

 

 

„Имам хубави спомени от престоя си в „Локомотив“. Надявам се новият проект да бъде по-дългосрочен“, коментира Димитров плановете за възраждане на волейболния тим в Пловдив. Обяснява и решението си да заиграе отново в „Нефтохимик 2010“, където премина преди броени дни. Димитров бе част от тима на бургазлии през шампионския сезон 2019/2020.

„Приех офертата на „Нефтохимик“ първо, защото искахме със семейството ми да сме в България и второ, защото искам да се боря за титлата“, заяви Димитров, който е съпруг на известната манекенка Нанси Карабойчева, участвала наскоро в риалити формата „Фермата“. Двамата имат две момчета.

„Очаквам първенството да бъде още по-интересно и оспорвано. Ще има поне шест отбора със сериозни селекции и амбиции“, прогнозира Димитров какво да очакваме от следващия национален шампионат.

Целия разговор на Добромир Димитров с водещия Кирил Донев слушайте и гледайте в „Марица Подкаст” на сайта marica.bg, на страницата на „Марица” във Фейсбук и в каналите на медията в YouTubeSpotify и SoundCloud.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?