3906

Добрина Христоскова: Ще се сработим с новия треньор и пак ще гоним титлата

„Предпочитам да играя в „Марица“, където всичко е на много високо ниво, отколкото да отида в чужбина. Имам горчив опит от престоя си в Словения“. Това заявява в поредния епизод на „Марица Подкаст“ Добрина Христоскова, капитан на „жълто-сините“. Посрещачката обяви, че остава в родния си клуб и през новия сезон. С „Марица“ Добрина има шест шампионски титли, четири пъти печели Купа България и един път Суперкупата на страната. През изминалия сезон беше определена и за MVP във финала за Купата.

24-годишната посрещачка е играла у нас и като преотстъпена в „Раковски“ (Димитровград). В чужбина Доби е защитавала цветовете на словенския „Анкаран-Хърватини“ (Анкаран).

Сега ѝ предстоят мачове с „Марица“ в Шампионската лига, където обаче пловдивчанки трудно могат да се конкурират.

„За съжаление ниското ниво на нашето първенството се отразява и на представянето ни на международна сцена“, признава за разликата в класите Христоскова.

Твърди, че в „Марица“ се чувстват като едно семейство. „Макар че сме толкова жени на едно място, имаме добър колектив“, добавя тя.

 

 

И издава, че спортистките също държат да бъдат дами. „Да, суетни сме. Преди мач се слагат гримове, има връзване на коси, но вярвайте това ни помага и на терена“, убедена е Доби.

Тимът на „Марица“ записа поредния дубъл, прибирайки титлата и националната купа, но в момента момичетата продължават да тренират.

„Не можем да си позволим дълга почивка. Трябва да имаш професионално отношение, ако искаш да си в топ форма и да се предпазиш от контузии“, категорична е талантливата пловдивчанка.

Тя очаква поредния силен сезон за несменяемия хегемон в женския ни волейбол, който вече се води от турския специалист Ахметджан Ершимшек.

„Сигурна съм, че ще се сработим с новия старши треньор. Надявам се и на по-силно и конкурентно първенство и на по-добро представяне в Шампионска лига“, оптимист е Христоскова.

Целия разговор на Добрина Христоскова с водещия Кирил Донев слушайте и гледайте в „Марица Подкаст” на сайта marica.bg, на страницата на „Марица” във Фейсбук и в каналите на медията в YouTubeSpotify и SoundCloud.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 3 оценки
5/5 от 3 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?