46

Димитрина Къндева: В аеробиката няма скандали, а винаги се връщаме с медали

Нямаме световно или европейско първенство от които да не сме се върнали с по няколко медала. Въпреки това не сме медийно популярен спорт. Това заявява в поредния епизод на "Марица Подкаст" Димитрина Къндева, президент на Българската федерация по аеробика и председател на СК „Аеробика АМД“- Пловдив. Амбициозната дама има огромен принос аеробиката да се превърне в един от най-успешните български спортове.

"Ние сме една от малкото федерации, в които няма скандали и проблеми. Може би защото сме бедна организация, но всички клубове работят заедно и си помагат", категорична е Димитрина Къндева. Българската школа се радва на световно признание. Затова елитните ни състезатели са много търсени в чужбина като треньори, хореографи или консултанти.
 
"Всички деца, минали през клуба, остават свързани с него през годините и в момента сме едно огромно семейство", доволна е Къндева.

Сега надеждите й са свързани с новия дом на клуба в зала "Дунав" на едноименния булевард. Многофункционалният комплекс ще отвори врати през месец август. "Дунав" може да се превърне в национален и международен център на аеробиката", убедена е  Димитрина Къндева.

Целия разговор слушайте и гледайте в „Марица Подкаст”на сайта marica.bg, на страницата на „Марица” във Фейсбук и в каналите на медията в YouTubeSpotify и SoundCloud.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?