1553

Десислава Каранова: В днешно време e лукс да се обичаме навреме

Може би вече сте прочели някъде из необятното интернет пространство следните стихове: „И кафявите очи са океани, но не всеки вижда в тъмнината”? Или пък: „Продължаваш напред само когато простиш на хората, които никога не съжалиха”? Това са емблематични стихове от  книгата „Без клишета” на красивата, интелигентна и талантлива авторка Десислава Каранова. Именно тя  е гост тази седмица в рубриката „Лайфстайл” на „Марица Подкаст”. 

За стихосбирката, станала известна от социалните мрежи, младата авторка споделя: „Книгата е заключила в себе си  емоцията от очевидните неща, които всъщност доста често премълчаваме и някак си в ежедневието не оставяме свободата да преминат през нас като емоции. Смятам, че тя може да бъде огледало на емоциите на всеки един от читателите. Това, което ме провокира, да я напиша, беше именно  че през последните няколко години смятам, че живеем в една емоционална пандемия, която сякаш остана заметена под килима спрямо всичко останало случващо се.

Хората много се затвориха в себе си, започнаха буквално да изливат водопади от емоции, да търсят бягство от всичко това, както и четиво, което да ги кара да се чувстват разбрани и една идея не толкова може би сами в лудостта си. И смятам, че тази книга е отражение на всичко това.”

Деси споделя, че младите нямат навика да четат, но смята, че четенето като хоби става все по-модерно напоследък, и то благодарение на социалните мрежи, защото дават платформа човек да се докосне до модерната поезия. Всичко е на един клик разстояние, т.е. леснодостъпно е и четенето, и слушането на книги. И човек няма оправдание да не го прави.

Младата авторка разказва и откъде черпи вдъхновение да пише: „Намирам муза в абсолютно всичко. Никога не съм писала просто защото съм била влюбена, наранена, тъгуваща. Мога да намеря вдъхновение от твоята лична история до нещо, което съм видяла на улицата и ми е направило впечатление по някакъв начин. Никога не съм  губила музата да пиша.” Разкрива, че книгата „Без клишета” буквално сама се е писала, докато тя е публикувала стиховете в социалните мрежи. 

За хобитата извън писането красивата Деси признава, че много обича да спортува и така се разтоварва. Тя е човек с разностранни интереси: икономист по образование, който вярва, че икономиката е в основата на всичко. Занимава и с пиар, маркетинг в сферата на дерматологията и е инфлуенсър. 

„В днешно време лукс е да се обичаме навреме.  Любовта е водещата сила на всяко едно действие. Личи си изключително много, когато човек я има или я няма”, споделя Деси. 

„Много хора могат да ме вдъхновят, да им се зарадвам искрено. Когато ми трябва мотивация, аз не я черпя от някой идол или човек, на когото искам да подражавам. Просто си спомням каква искам да съм, т.е. старая се да бъда по-добрата версия на себе си”, добавя младата авторка.

Деси харесва популярността. Казва, че тя е нещо страхотно, защото ти дава свободата да оставяш посланията, които искаш. Вярва, че фалшивите хора нямат място в нея. Трябва да се дава глас на стойностните хора, които имат какво да кажат и да оставят следа след себе си.

„Да, аз съм жена, суетна съм. Харесвам популярността. Обичам да бъда чувана, но никога не бих я постигнала на всяка цена”, признава Деси и заявява, че иска да бъде вдъхновителка за хората и да им предава своята енергия.

Не харесва етикетите, които поставят повечето хора, съдейки само по външния вид. Тя смята, че има много добре изглеждащи мъже и жени, които са интелигентни. „Клише е, че красивите хора са глупави. Нашето общество слага такива етикети, все едно картината и звукът не могат да бъдат в синхрон или да бъдат впечатляващи”, категорична е тя. 

Целия разговор на инфлуенсъра и най-вече писател Десислава Каранова с  водещите Християн Тодоров и Виолета Райкова слушайте и гледайте в „Марица Подкаст” на сайта marica.bg, на страницата на „Марица” във Фейсбук и в каналите на медията в YouTubeSpotify и SoundCloud.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
seb

seb

19.02.2024 | 00:14

Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим:--- https://da.gd/menx

Отговори
1 3
Мда

Мда

18.02.2024 | 21:13

ако се облича като …, прилича на …, снима се като…., еми внай вероятно е …. Койт разбрал разбрал. Всяка…., стана поетеса

Отговори
6 0
Пезевенк

Пезевенк

19.02.2024 | 06:35

Много правилно. Тия хетери, които се правят на много интересно са си най-обикновенни корви.

Отговори
3 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?