44

„Ботев“ и „Локомотив“ се прегърнаха за благотворителна кауза

Благородна кауза обедини феновете на пловдивските футболни грандове „Ботев“ и „Локомотив“, както и самите клубове. Те се включиха в благотворителната кампания в помощ на младия пловдивчанин Георги Маринов. Преди три години той претърпява тежка катастрофа и в момента е прикован в инвалидна количка. Изпробвал е няколко лечения в България и чужбина, но за съжаление неуспешни.

Сега има шанс за операция в Тайланд, където лекари от местна клиника са дали 85% гаранция за възстановяване, но интервенцията струва 350 хиляди лева. До момента има събрани 200 хиляди и в следващите три месеца трябва да се събере останала сума. Георги се надява хората да бъдат съпричастни и да му помогнат, защото това може да се окаже последен шанс да проходи отново.

Във вторник, 28 май, от 18:30 часа на централния терен в спортен комплекс „Никола Щерев – Старика“, ще се проведе мач между ветераните на „Ботев“ и „Локомотив“, като събраните средства ще отидат изцяло в полза на Георги.

„Всички лечения до момента сме заплащали сами. Тази сума обаче е непосилна за мен и моето семейство, за това решихме да подемем тази кампания“, обясни в „Марица Подкаст“ самият Георги. Той благодари горещо за подкрепата, която получава до момента.

„Оценявам жеста на хората. Тяхната доброта ми дава сила да продължа да вярвам и да се боря. Много хора в моето положение са загубили всякаква надежда и са се предали“, заявява Георги, който вярва, че отново ще проходи.

Целия разговор на Георги Маринов с водещия Кирил Донев слушайте и гледайте в „Марица Подкаст” на сайта marica.bg, на страницата на „Марица” във Фейсбук и в каналите на медията в YouTubeSpotify и SoundCloud.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 3 оценки
5/5 от 3 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?