49

Борис Кръстев: И „Оскар“ да спечеля, ще кажат, че го е взел синът на Малин Кръстев

Той е син на популярните актьори Малин Кръстев и Станка Калчева, но родителите му нямали никакво желание да тръгне по техните стъпки. Въпреки това в момента Борис Кръстев е един от най-талантливите актьори, с няколко награди зад гърба си. „Мои приятели се шегуват, че ако някой ден взема „Оскар”, медиите ще напишат, че синът на Малин Кръстев е взел „Оскар”, сподели с чувство за хумор в „Марица Подкаст” 24-годишният актьор. 

Приет е в НАТФИЗ през 2018 г. в класа на проф. Здравко Митков. Тази година спечели конкурса за нова българска пиеса „Славка Славова” с постановката „Кулата”, която съчетава приказка в Дисни стил със Самюел Бекет и Даниил Хармс. 

Освен в театъра се изявява и в киното. Участвал е във филмите „12А”, „Чичо Коледа” и „Чума”. Снимал се е в сериалите „Столичани в повече”, „Пътят на честта”, „Мен не ме мислете”

Съжалява, че в България не е възпитана особена любов към артистите, докато по-света хората като че ли имат по-голям глад за култура. Борис Кръстев признава още, че винаги е бил наясно с финансовия проблем, който преследва актьорите у нас, но в момента това не го притеснява, тъй като от година и половина е част от Пловдивския драматичен театър, който е един от най-добре управляваните в България. 

Целия разговор на Борис Кръстев с водещия Иван Панчов слушайте и гледайте в „Марица Подкаст” на сайта marica.bg, на страницата на „Марица” във Фейсбук и в каналите на медията в YouTubeSpotify и SoundCloud.

Оцени новината

Оцени новината
3.7/5 от 10 оценки
3.7/5 от 10 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Абее

Абее

06.12.2023 | 09:43

Абе, много си важен, бе никаквец, ако ще и 1000 Оскара да ти подарят, не ми дреме за теб и племето ти!

Отговори
2 10
Леля Мале

Леля Мале

06.12.2023 | 08:39

Красавец.

Отговори
7 3
Хеййдйдй

Хеййдйдй

05.12.2023 | 18:59

Дришлю

Отговори
2 12

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?