46

Боби Димитров: От истинския Ботев останаха само феновете и легендите

За големия футбол трябва сърце. И не само сред играчите и треньорите, а най-вече – при ръководителите. Повечето български клубове се  управляват от командировани президенти, които нямат нищо общо с футбола. Те просто са посочени да са такива и е голяма рядкост някой да милее за играта и за съответния клуб. Това твърди в „Марица Подкаст” Борислав Димитров, който от години дерзае сам със своята детска школа „Кронос”. Боби е известен с точните си и често пиперливи оценки за българския футбол. Такъв е по отношение и на любимия си Ботев.

„Радвам се, че в последните седмици започват промени, но щетите се виждат с просто око. От истинския Ботев останаха само феновете и клубните легенди, побеждавали навремето най-големите футболни грандове. Сега всичко трябва да се гради отново и дано най-после се направи правилния избор за спортно-техническо ръководство, шеф на школата и треньорски щаб”, моли се Боби Димитров.

Според него у нас има футболен талант в изобилие, но не можем да го развием. И една от причините е, че клубовете се напълниха с некачествени наемници. БФС трябва да се намеси и да регламентира броя на чужденците в нашите отбори, настоява Боби Димитров. Иначе не ни чака нищо добро.

Целия разговор на Боби Димитров с водещия Кирил Донев слушайте и гледайте в „Марица Подкаст” на сайта marica.bg, на страницата на „Марица” във Фейсбук и в каналите на медията в YouTube, Spotify и SoundCloud.

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 6 оценки
3/5 от 6 оценки

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?