3906

Бившият баскетболен национал Мартин Маринов: Победата над световния шампион е уникален успех

Бившият баскетболен национал Мартин Маринов гостува на „Марица Подкаст“ само ден след евроквалификацията България – Германия. „Победата над действащия световен шампион е нещо уникално. Няма значение как сме играли или те с какъв състав са били“, коментира той в разговор с водещия Кирил Донев.

Според Маринов вътрешното ни първенство е слабо, но поне има конкуренция и всеки може да бие всеки. Мнението му е, че нивото на първенството пада заради превличането на слаби чужденци. А треньорите предпочитат слаби американци пред младите българи.

Мартин Маринов се надява Академик Пд да изиграе по-силни мачове тази година и да завърши с по-предно класиране. „Ние сме млад отбор и е нормално да бием силните, а пък да падаме от слабите“, казва той.

 

 

Бившият национал е добър приятел с най-добрият ни баскетболист Сашо Везенков. „Трябва да получава повече минути игра, за да покаже какво може. Съжалавам, че неговото име не се използва достатъчно за популяризирането на баскетбола в България“, убеден е Маринов.

Той вече прави и първите си стъпки като треньор. „Съветът ми към младите е да се забавляват с това, което правят. Ако са успели да превърнат хобито си в работа, значи са успели“, надява се Мартин Маринов. Според него е срамно в колективните спортове отбори като Левски и ЦСКА да нямат пари. „Това е все едно в Сърбия да няма Цървена звезда и Партизан“, прави сравнение баскетболният ас.

Целия разговор на Мартин Маринов с водещия Кирил Донев слушайте и гледайте в „Марица Подкаст” на сайта marica.bg, на страницата на „Марица” във Фейсбук и в каналите на медията в YouTubeSpotify и SoundCloud.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?