46

Асен Костов: Политиците се провалиха. Време е за истинско гражданско управление

Надявам се след предстоящите местни избори Пловдив най-сетне да случи на управници и градът да поеме в правилна посока. Това си пожела в „Марица Подкаст” Асен Костов, председател на сдружението „Спаси Пловдив“. Според него политиците трупат провал след провал и е време гражданите да вземат съдбините на Пловдив в ръцете си, като участват активно в местното самоуправление.

Костов е кореняк пловдивчанин, бивш полицай, успял в Америка. През последните години стана известен като будната съвест на града и трън в очите на управниците.

Костов смята, че един от големите проблеми на местната власт е професията „общински съветник“. Според него тези хора се издържат на общинската софра и не работят нищо друго. А това често ги превръща в лобисти и брокери, винаги готови да предадат обществения интерес.

 Самият той възнамерява отново да участва в местните избори през есента, тъй като според него хората трябва да гласуват за личности, допринесли с нещо за града, а той и неговото Сдружение наистина са свършили много и съвсем реална работа, за да стане Пловдив по-добро място за живеене, да се спасят и развиват зелените площи и да се сложи край на хаотичното презастрояване.

Целия разговор на Асен Костов с водещия Иван Панчов слушайте и гледайте в „Марица Подкаст” на сайта marica.bg, на страницата на „Марица” във Фейсбук и в каналите на медията в YouTube, Spotify и SoundCloud.

Оцени новината

Оцени новината
2.1/5 от 14 оценки
2.1/5 от 14 оценки

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?