4232

Ани Герова: Важно е да знаеш кога да се приземиш

Време е да полетим високо в облаците с поредния гост в рубриката „Лайфстайл“ на „Марица Подкаст“.

Ани Герова е изживяла детската мечта на почти всяко малко момиче. Посетила е непознати и тайнствени земи, практикувайки една от най-приключенските професии. Връщайки се назад в спомените си, тя ни разкрива какво е да бъдеш дете на света или по-точно – какво е да си стюардеса.

„Има огромна конкуренция. Когато кандидатствах за тази позиция си казах: „Леле, колко красиви жени има тук.“ Едно от най-интересните неща, които установих е, че за да те наемат, не трябва да притежаваш изявени лидерски качества.“, спомня си Ани.

Тя се оказва от малкото щастливци, които преминават 4-дневния приемен изпит. От 1000 души в началото, компанията избира едва около 10 човека.

Така Ани се впуска в една от най-невероятните приказки в живота си. Заминава да живее в Дубай, където е и авиобазата на компанията, в която работи. За живота там разказва с огромна радост и изключителен респект. „В ОАЕ има ред и дисциплина, но не по грубия начин. Нещата просто са такива, каквито са, а самият Дубай е изключително европеизиран.“, споделя тя.

За три години успява да посети над 100 държави.

Тези, които оставят най-дълбока следа в съзнанието ѝ, са Сингапур и Япония. „Това е култура, която не може да се опише – трябва да си там, за да я усетиш. Хората са научени на много ред и дисциплина и затова са изключително успешни.“

На въпроса къде не би се върнала никога повече, тя е категорична: „Едно от местата, които не бих посетила отново, е Индия. Ние сме тотално различни от тях и техните разбирания. Там е изключително мръсно, но пък самите хора са много щастливи и приветливи.“

Професията, разбира се, идва със своите големи отговорности. Ани споделя, че е имала екстремни ситуации по време на всеки полет.

Един от най-запомнящите се случаи е този, при който птица попада в двигателя на самолета при излитане. „Процедурата е много неприятна. Ако проблемът не може да бъде решен, трябва да сменим самолета. Нашата задача е да успокоим пътниците и да държим ситуацията под контрол.“

 Ани споделя, че е важно да знаеш кога е здравословно да приключиш с летенето.

„Доста мои колеги, които продължиха да работят, страдат от безсъние. Имат и други проблеми. Аз мисля, че се приземих точно навреме.“

Целия разговор на Ани Герова с водещата Симона Коприщенова слушайте и гледайте в „Марица Подкаст” на сайта marica.bg, на страницата на „Марица” във Фейсбук и в каналите на медията в YouTubeSpotify и SoundCloud.

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 3 оценки
5/5 от 3 оценки

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?