71

Александра Гърдева: Пошлостта не е начинът да станеш известен

Александра Гърдева е поредният гост в рубриката „Лайфстайл” на „Марица Подкаст”. Красивата брюнетка нашумя покрай участието си в първия сезон на „Ергенът”. По-късно тя се включи в онлайн риалити формата „Къщата на инфлуенсърите”, а в момента е участник в шестия сезон на кулинарното предаване Hell's Kitchen България.

В „Марица Подкаст” Александра Гърдева говори с водещите Християн Тодоров и Виолета Райкова за нещата от живота и разкрива вижданията си като психотерапевт за успеха, любовта, доброто и лошото, модерните неща. Споделя и лични моменти от  детството и работата си и доверява мечтите си. Не се плаши и от блиц въпросите на водещите и отговаря с усмивка на тях. 

„Хората вече не ги е страх от хипноза. Всеки човек изпада в това състояние ежедневно от 12 до 14 пъти. Хипнозата е подсъзнателна почивка на мозъка, алфа и бета ниво на съзнание”, разкрива психоложката.

Това, което ѝ прави най-често впечатление в хората, когато се запознава с тях, е, че са предпазливи, защото смятат, че не са приети. „За съжаление, в последните години започнахме да не бъдем едно цяло. Няма значение дали се познаваме, или не - за мен трябва да сме едно цяло”, категорична е тя. И добавя: „Човек не избира да бъде лош. Той го прави, защото изпитва нещо, което не може да осъзнае. Потъва в чувството на болка и гняв и това започва да го контролира. Затова смятам, че ставаме лоши, защото не можем да управляваме ума си”. 

За работата си като психотерапевт споделя още: „В годините се научих да не приемам нещата лично, аз усещам болката. Ако не го правя, ще съм апатична и няма да съм това, което съм като терапевт. За да можеш да излекуваш нещо, трябва да го усетиш. Имало е  моменти, в които ми е идвало да заплача, но това не ме прави непрофесионалист, а човек, който е съпричастен. Но тази болка не ме поглъща, защото не я изживявам лично”. Според нея добрият терапевт трябва да притежава знания, любов към хората, доброта, да има висша цел, да се развива и чете. 

„Младите хора мислят, че известността ще им даде нещо, а то всъщност е обратното – ти трябва да дадеш нещо, за да си популярен. Голотата и пошлостта не са начинът да задържиш вниманието върху себе си. Всичко, което правим, трябва да има стойност”, убедена е Алекс. 

За нещата от живота споделя, че успехът е да се чувстваш щастлив и спокоен. Само тогава привличаш положителна енергия към себе си. Важно е обаче и да отстояваш себе си. „Хората казват, че когато прекалим с отстояването на характера, вреди, но ако е балансиран с ум и  интелигентност, той може много да те издигне. Това са успешните хора всъщност”, казва Гърдева. 

Разбира се, темата за любовта няма как да не бъде засегната в разговора с красивата брюнетка. Въпреки че в предаването „Ергенът” не успя да намери своя партньор в живота, тя не спира да вярва в нея: „Любовта е една много силна енергия, която ни стимулира. Тя е във всяко възприятие и във всичко, което ни се случва. Страстта между мъжа и жената е огънят в нашия живот и е нещо невероятно. Любовта и страстта вървят ръка за ръка”. 

Целия разговор на Александра Гърдева с водещите Християн Тодоров и Виолета Райкова слушайте и гледайте в „Марица Подкаст” на сайта marica.bg, на страницата на „Марица” във Фейсбук и в каналите на медията в YouTubeSpotify и SoundCloud.

Оцени новината

Оцени новината
4/5 от 4 оценки
4/5 от 4 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Европеец

Европеец

16.03.2024 | 14:53

на тая и трябва психиатър много е злобна и гадна

Отговори
5 7

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?