4020

Александър Камарашки: Баскетболът ми отвори много врати в живота и бизнеса

Математик с богат опит в банкирането. Не става въпрос за кандидат за кмет, а за Александър Камарашки, тим мениджър на баскетболния "Академик" (Пловдив). Поредният гост в "Марица Подкаст" има повече от интригуваща биография за своите 37 години. Роден е в София, юноша е на баскетболния ЦСКА, играл е националния отбор до 16 години, както и на гимназиално ниво в САЩ. Две поредни години е шампион във вътрешното първенство на Kent State University. Има 1 година опит като треньор - доброволец в Kent High.

Има 9-годишен опит в инвестиционното банкиране и търговия с финансови инструменти. Работил е за Morgan Stanley и AQR Capital. Maгистър е по приложна математика, а също и бакалавър по финанси със специалност математика и бизнес мениджмънт.

Сега се е нагърбил да помогне на "Академик" да стане един от стабилните клубове в родния елит.

"Преди 3-4 години мечтаехме да напълним с публика зала "Колодрума" на баскетболен мач, но вече знаем, че това е невъзможно", отчита големите амбиции, с които е дошъл в Пловдив. За две години е опознал добре ситуацията в шампионата ни. 

"Американците в българските отбори определено вдигат нивото на първенството. Младите състезатели не показват необходимия профисионализъм", категоричен е Камарашки.

Разбира се, въодушевен е от трансфера на Сашо Везенков в извънземната лига отвъд океана. "Това е уау! Сигурен съм, че мястото му е в "Сакраменто" и очаквам да играе главна роля през сезона в НБА", убеден е Александър.

Наясно е с потенциала на пловдивския отбор. "Академик" е с доста подмладен състав, но въпреки това очаквам да сме атрактивен отбор с класиране в шестицата", надява се тим мениджърът. Наясно е и къде работата куца.

"Проблемът със спортните бази е една от причините да не успяваме да качваме състезатели от школата в първия отбор", обобщава той. Като човек с усет към парите знае и къде е разковничето. "Трябва да се търси нов модел на финансирането на клубовете и на българския спорт като цяло. Вижда се че сегашният не работи", отсича Камарашки.

Целия разговор на Александър Камарашки с водещия Кирил Донев слушайте и гледайте в „Марица Подкаст” на сайта marica.bg, на страницата на „Марица” във Фейсбук и в каналите на медията в YouTubeSpotify и SoundCloud.

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 3 оценки
1/5 от 3 оценки

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?