3906

Александър Братоев: Театърът е като спорта, развива всякакви умения

Александър Братоев е актьор, театрален режисьор и преподавател по актьорско майсторство. От 20 години ръководи Младежкия театър „Приятели“ в Пазарджик. Изявява своите способности и като детски аниматор по морските курорти. Участвал е в един от най-култовите родни сериали - „Под прикритие“, като влиза в ролята на хакер. А най-новата му изява в сериал е в „Съни бийч“, където го виждаме като полицай. Играл е още в „Ол инклузив“, „Откраднат живот“ , „Стъклен дом“ и др.

Разбира се, най-вълнуващо е, когато човек излезе на живо пред публиката, признава Братоев пред водещата Симона Коприщенова в „Марица Подкаст“. Киното обаче също предизвиква емоции, защото пред камерата и между дублите трябва по-дълго време да се поддържа един образ.

Сбъднал е детската си мечта с това, което работи. Като малък със сестра си и братовчедите подготвяли за Нова година аматьорски шоупрограми, с които забавлявали роднините. Тази страст към сценичните изяви Александър е пренесъл и в сегашната си дейност. „Всяка година в Младежкия дом в Пазарджик правим Шоуто на Дядо Коледа, което е нещо подобно“, обяснява творецът.

Той е учил за кукловод и е убеден, че за да вдъхнеш живот на една кукла, са нужни умения, които всеки актьор трябва да притежава. Обаче най-вълнуващо и вдъхновяващо е да си в ролята на режисьор, защото така можеш за създадеш един паралелен свят за зрителя и ти си неговият Бог, признава Александър Братоев. 

По повод 20-годишнината на Младежки театър „Приятели“ той коментира, че всичко това е постигнато с много инат и упоритост. Спомня си инфарктния момент преди няколко години, когато в състава останали само трима и се чудели какво да правят. Но пък оттогава тръгнал възходът на трупата. 

Обучението по актьорско майсторство има много общи неща със спорта. Дори това, че всяка репетиция задължително започва с физическа загрявка, както в спортните или танцовите школи, а след това се тонизира и гласово-говорният апарат, за да може актьорът да говори правилно и убедително. „Убеден съм, че ако хората разберат това, много скоро театралните школи ще се напълнят с младежи“, твърди Александър Братоев.

Целия разговор на Александър Братоев с водещата Симона Коприщенова слушайте и гледайте в „Марица Подкаст” на сайта marica.bg, на страницата на „Марица” във Фейсбук и в каналите на медията в YouTubeSpotify и SoundCloud.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
aaa

aaa

24.03.2024 | 09:08

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:--- https://tyny.to/seman

Отговори
0 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?