Подай сигнал

Подаръците за Свети Валентин все по-прагматични

За да не изчезне съвсем романтиката на празника, не забравяйте розата и картичката с личен надпис

Бизнес зона

от Калина Кръстева 1580 прегледа 0

Подаръците за Свети Валентин все по-прагматични

Все повече дами предпочитат прагматични подаръци за Св. Валентин, показа проучване на в. “Марица”. Католическият празник, който се превърна в традиция и за България в последните години, обикновено се свързва с романтични преживявания. У нас обаче модата да се ходи по улиците с надуваемо червено сърце в ръка се държи основно от младите жени. По-опитните предпочитат да получат нещо по-практично.

14 февруари е поредният ден от годината, в който моловете и специализираните магазини за сувенири и подаръци разчитат да вдигнат оборотите. В промоциите за Св. Валентин обаче все по-активно се включват търговците на техника и мобилните оператори. Преса за коса или епилатор могат да се закупят с намаление дни преди празника. Същото важи и за кухненските роботи и мини пекарни. Това важи и за хубави кафе-машини. Нови телефони, таблети и лаптопи също са с падащи цени до -20 процента.
Онлайн търговците също залагат на богата палитра от продукти. Един от най-големите виртуални магазини в България е селектирал на първо място красиви ръчни часовници на цени от 41 до 305 лева. Чак след тях следват бижутата и парфюмите. Мобилните телефони са намалени с до 100 лева от редовната си цена. В промоционалната кампания влизат дори слушалки.

Въпреки че времената се менят и дамите са много по-склонни да приемат подарък, който ще им е от полза, а не със сантиментална стойност, все пак романтиката няма как напълно да изчезне. Най-добре мъжете да не се отказват от розата или букета и картичката с лично послание. Те придават онова настроение, което празникът на влюбените предполага.

Коментари