Почина мечката Габриела, не дочака пловдивския зоопарк

Трикраката мечка Габриела е починала в Белица, където бе изпратена след затварянето на пловдивския зоопарк. Това съобщиха за „Марица“ от фондация „Четири лапи“. Аутопсията е показала, че Габриела е имала сериозни сърдечни проблеми и не е издържала на жегите.

 


Мечката, която е на 23-годишна възраст, беше преместена от зоопарка в Пловдив през 2014 година и пет години живееше в резервата над Белица. Тя се е адаптирала много добре там и още на първата година е изкарала пълноценен зимен сън. Въпреки това тежкият живот със сигурност се е отразил на здравословното състояние, твърдят от фондацията. Експертите коментираха, че в гората мечките живеят около 25 години, но в Белица често надхвърлят 30.

 


Преди да бъде изпратена в Белица, Габриела обитаваше клетка от 15 кв. м площ с бетонен под. В ранните си години Габи бе част от известен български цирк, но собственикът решил да я дари на зоологическата градина в Пловдив, защото не се е разбирала добре с другите мечки и е била неподатлива на обучение.

 

Преди около 15 години Габи пострада, след като мечокът Наско нарани лошо едната лапа, която впоследствие бе ампутирана.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Светла Костадинова

Светла Костадинова

14.08.2019 | 11:12

Дано ние го дочакаме този зоопарк. Жалко за мечката.

Отговори
0 0
мариснс

мариснс

14.08.2019 | 10:08

Вдигни адреналина ,убий скуката ,влез в играта !Заложи 10 евро и ги умножи до 10 000.Наслади се на тръпката и забавлението!Регистрация за 10 секунди! Мяткай се !https://bit.ly/2HKWzdH

Отговори
0 2

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?