Почетният консул на Армения пали светлините на "2018"

Ехиязар Узунян и ОИ "Старинен Пловдив" дават старт на празниците под мотото "Светлина и надежда"

Почетният консул на Армения в Пловдив Ехиязар Узунян, Общински институт „Старинен Пловдив“ и приятели дават старт днес на празниците под мотото „Светлина и надежда“, посветени на Коледа и Нова година. Официалната церемония по откриването е от 18,00 часа на Римския стадион. Там Ехиязар Узунян ще запали светлините на цифрите "2018" и ще се проведе празничен концерт с участието на Пловдивско певческо дружество „Ангел Букорещлиев“, вокална формация на ОУ "Виктория и Крикор Тютюнджян“ и Читалище „Шалом Алейхем“.

Преди това от 11 часа почетният консул на Армения ще се включи в украсяването на елхата на Лапидариума в Стария град, а в 17 часа по традиция ще запали светлините на коледното дръвче.

От 14,30 часа в Балабановата къща пък се организира Ръкоделница за надежди. Там майстори от Улицата на занаятите към Регионална занаятчийска камара, деца от Сдружение "Паралелен свят" и ученици от Арменското училище ще участват в работилницата за коледни творения.

По покана на Арменския културно-информационен център в Пловдив и ОИ „Старинен Пловдив“ в празненството се очаква да вземат участие много гости. Поканени са представители на Община Пловдив, председателят на Общинския съвет Савина Петкова, съпредседателите на Фондация „Заедно“ - представители на най-старите етноси в града, Фондация „Аракс“, Сдружение „Паралелен свят“ и други. Всички присъстващи ще имат възможност да запалят свещичка и да я оставят да гори на Римския стадион.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?