Победител от "Гласът на България" напира за "Пайнер" СНИМКИ

Радко Петков, известен като Радко от отбора на Иван Лечев, от "Гласът на България 2017" премина успешно втория кръг и се класира за третия  в кастинга на "Пайнер". И още едно популярно име от този формат зарадва с представянето си публиката в "Приказките" - Ивета Костова от отбора на Деси Слава от "Гласът на България 2014".

Вторият кръг от кастинга за млади таланти се проведе на 8 и 9 април в ресторант  край Харманли. Общо 39 кандидати се явиха да пеят пред жури и публика. Всеки от тях трябваше да подготви две песни от списък с предложения от репертоара на най-популярните имена от каталога на Пайнер.

Сред предпочитаните песни се открояваха заглавия от репертоара на Анелия, Деси Слава, Преслава, Галена, Цветелина Янева, Ивана, Нелина, Емилия, Джена, Фики, Борис Дали, Милко Калайджиев и др. Изпитанието за кандидатите този път бе наистина много сериозно, защото те трябваше да пеят върху оригиналните синбеци на песните, които са избрали за представянето си.

Компетентното жури, което се бе нагърбило със задачата да накара една малка част да се усмихнат щастливо, а да разплаче всички останали, бе в състав: Панчо Запрянов, Михаил Бургуджиев, Даниел Ганев, Пламен Станчев, Ленко Драганов. В първата конкурсна вечер на кастинга се явиха 17 кандидати, които чрез жребий определиха реда на представянето си в конкурсната програма. Първата песен, която прозвуча в конкурса бе "Пиян" на Борис Дали. На практика "Пиян" и "Бели нощи" на Деси Слава бяха най-често изпълняваните песни и в двете конкурсни вечери.

Освен тричасовата конкурсна програма за публиката  имаше и още една изненада - изпълнението на две от най-новите имена в каталога на "Пайнер": Таня Маринова и Кирил Атанасов. Журито бе твърде взискателно и не пропусна нито един детайл от представянето на всички участници.

В края на вечерта председателят на журито Панчо Запрянов обяви резултатите в първата конкурсна вечер. В третия кръг продължават 7 от участниците: Ефи Стефанова от Варна, Христина Христова от Пловдив, Красимир Граминов от София, Дарина Петрова от Плевен, Лъчезара Стефанова от София, Снежи Спасова от Пловдив и Силвена Ангелова от Каспичан.

Публиката аплодира изпълненията на 22 млади изпълнители, включени във втората конкурсна вечер. Най-популярните имена сред участниците бяха Радко Петков от Троян и Ивета Костова от Ямбол. Сред най-предпочитаните конкурсни песни втората вечер добави песните на Преслава и Джена. Журито бе още по-взискателно и тази вечер и допусна до третия кръг само 6 от кандидатите. Освен Радко Петков и Ивета Костова, покана да се явят в студиото на "Пайнер" получиха: Ивет Яничкова от Враца, Николета Сачкова от Велинград, Ивана Бълдъркова от Свищов, Таня Кръстева от Сливен. И тази вечер Таня Маринова се раздаде за публиката и изпълни букет от хитови заглавия. Този път на сцената се изяви и Радко Петков, като показа реалните възможности на таланта си и защити всички похвали написани за него.

За третия кръг, прослушване в звукозаписното студио на музикалната компания в Димитровград, няма ограничения и списъци с песни за подготовка - пее се всичко, като целта е всеки да покаже максималните си възможности. Най-добрите ще получат предложение за професионална кариера и договор с "Пайнер", пише show.blitz.bg.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?