По-полезно ли е бялото от червеното месо?

  Американски учени направиха ново изследване с цел да установят каква е вредата на бялото и червеното месо, пише zdrave.to.

Както е известно от някоко години множество проучвания сочат, че употребата на червено месо увеличава сериозно риска от сърдечносъдови заболявания.

По тази причина специалистите от института към детската болница в Окланд, Калифорния са се опитали да разберат какво е влиянието на бялото месо в сравнение с червеното. 

Данните от изследването сочат, че  червеното и бялото месо еднакво повишават холестерола в кръвта.

Всички видове месо увеличават липопротеина с ниска плътност, наричан също "лош холестерол" заради връзката му с повишения риск от развиване на атеросклероза.

Специалистите отбелязват, че зеленчуците, млечните продукти и варивата са най-подходящи за контрол на холестерола.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?