Подай сигнал

Пловдивските квартали потънаха в боклуци

Пловдив

от Валентина Йеремиева 946 прегледа 0

Пловдивските квартали потънаха в боклуци

С камари отпадъци е отрупана ул. „Поручик Въльо Стефов”, видя вчера репортерът на „Марица”. Улицата се намира между жилищен комплекс „Южен” и квартал „Остромила”.

Навън до контейнерите за смет и направо върху зелените площи и тротоара са изхвърлени стари матраци, одеяла, непотребни дрехи, кашони, посуда, пластмасови шишета. Клошари, които в ранни зори обикалят из крайните квартали в търсене на препитание, ровят в боклука и го разхвърлят по цялото пространство. Общинското предприятие „Чистота” не смогва да се пребори с боклука. "Цигания", недоволстват хората, свикнали да спазват правилата за обществения ред. И сравняват градския пейзаж със сметищата на "Столипиново".

Директорът на "Чистота" Иван Стоянов неведнъж напомня, че ненужната покъщнина трябва да се изнася по график, който е оповестен в сайта на предприятието. Хората обаче правят уборка, когато имат свободно време. Контейнерите за пластмаса и стъкло също са неудобни. В тях няма как да се сложат големи кашони и по тази причина предпочитаме да ги оставяме на тротоара, до казаните.