Пловдивският бизнес влезе в битка за 59 милиона

Обществена поръчка за реконструкция, модернизация и доизграждане на Пречиствателна станция за отпадни води обяви тези дни община Пловдив. Стойността  е 58 845 129 лева без ДДС, а реновирането е предвидено по интегриран проект за водите. Средствата се осигуряват по оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г". 

Общината поставя условие за инженеринг, което означава изготвяне на работен проект и изпълнение. Срокът е 730 дни, тоест за две години Пречиствателната станция трябва да бъде напълно завършена. Офертите се подават до 16 април, а търгът е насрочен на 17-и.

Община Пловдив все още няма подписан договор за водния цикъл. Кметът Иван Тотев обаче категорично твърди, че европейските пари не са загубени. Изчаква се "Ситигаз" да приключи с промяната на подробния устройствен план, за да може едновременно да прокарва газификация.

Преди няколко години пак беше проведен търг не само за Пречиствателна станция, но и за другите две обособени позиции - за подмяна на ВиК на бул. "Дунав" и кварталните улици в "Северен". Договор за воден цикъл обаче така и не беше подписан. Наложи се община Пловдив да прекрати процедурата, макар че бяха избрани фирми при много голяма конкуренция и поръчки на обща стойност над 100 млн. лева.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?