Пловдивският ансамбъл "Седенчица" блесна в Полша

Пловдивският представителен фолклорен ансамбъл „Седенчица“ към сдружение „Фолклорен свят-Седенчица“ представи България и Европейската столица на културата на международния фолклорен фестивал в Нова Руда, Полша. Пътуването на танцьорите и музикантите бе осъществено с финансовата подкрепа на Община Пловдив по компонент „Мобилност“. 

През 2019 г. ансамбълът получава званието „Представителен“ от ЦИОФФ България. Почетната титла носи на ансамбъла покана за участие в събитието. В периода от 6 до 12 август в Нова Руда се изявиха музиканти и танцьори от Колумбия, Чили, Португалия, България, Словакия, Грузия и Полша.

Ансамбъл „Седенчица“ представи достойно родината чрез невероятни ритми и костюми, показващи красотата на традиционния танцов фолклор и вкусната българска кухня. Танцьорите и музикантите от ансамбъла  поднесоха на полската публика танцови произведения на бележитите пловдивски хореографи проф. Кирил Дженев и Димитър Дойчинов. Организаторите и кметовете на населените места, в които бяха проведени концертите, получиха подаръци, пана и картини, представящи Пловдив като Европейска столица на културата. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?