Подай сигнал

Пловдивски ютюбър завладя Азовско море

Имал съм гаджета фенки, но това не е добра идея, казва Тодор Азов

Лайфстайл

от Илияна Караланова 1818 прегледа 0

Знаете ли на кого е кръстено Азовско море? На ютюбъра Тодор Азов, естествено. Децата нямат грам съмнение в това. Когато взимат въпросния урок в час, на мига информират кумира си: „Знаеш ли, Азов, днес учихме за твоето море!“. Техните родители обаче едва ли имат понятие от този нов, непроучен все още раздел в географията.


„Започнах да снимам клипове, след като завърших училище. Не знаех какво да правя с живота си. Исках да бъда известен“, разказва Тодор, който е учил 2 години актьорско майсторство в театър „А’парт“. После пробвал в НАТФИЗ, но не му провървяло. Изиграл комедиен монолог, журито прихнало, но кой знае защо му „зашило“ чиста двойка. Тодор, разбира се, има план Б - да се пробва като режисьор. Но отново удря на камък, след като таксата се оказва не по джоба му. Не е в стила му да изпада в мрачни мисли, затова решава: ще учи сам.

Няма как да забрави първите си клипове, макар да му се иска. „Бяха много зле - скучни, недобре монтирани, но сигурно е трябвало да мина по този път“, предполага Азов, който в момента има 110 000 абонати в Ютюб. Преди славата да почука и на неговата врата, се лута цели три години. Става известен за една нощ. Просто никой преди него не се е сетил да коментира... коментари. Стартира нестандартната идея, обсъждайки с аудиторията си словоизлияния под песен на Галена. „Така от скромните 1000-2000 гледания започнах да правя по 100 000-200 000. Станах една сутрин и какво да видя: 40 000 души, които бяха гледали клипа ми! Връщам се вечерта след работа - 300 000. За една седмица абонатите и гледанията ми пораснаха неимоверно. Останалото е история“, усмихва се пловдивският ютюбър.

Но не се има за известен. След една случка в супа бар, при която касиерът го разпознал и го черпил шкембе-чорба обаче, почти повярвал в популярността си.

В момента основните му приходи са от клипове. В събота и неделя работи в книжарница Orange Сеnter в Мол Plaza. „Иронично е, но любовта ми към книгите дойде от омразата. Като малък ме караха да чета произведенията от списъка в училище и аз ги намразих, казва Тодор, който е завършил СУ „Свети Седмочисленици“ в "Тракия". Спомня си, че когато попитал учителката защо трябва да чете Вазов, тя го порязала с императива: „Защото аз така казвам!“. Вместо напълно да се откаже от литературата обаче, той започнал да разгръща книгите, които му били интересни. Така заобичал четенето и разбрал, че насила хубост не става. Предпочита трилъри, криминални романи, забавни четива и психология.

Дори има идея за собствен роман със заглавие „Средата на геврека“. Главният герой в него се казва Стефан Гевреков по прякор Геврека. И накрая за него винаги остава средата на геврека, разкрива 24-годишният ютюбър. Изпратил ръкописа на телевизия BIT с предложение за сериал. От ръководството на медията дали зелена светлина на идеята, но след смяна в собствеността проектът пропаднал. Сега Тодор е замислил книга с най-смешните коментари в интернет, която със сигурност ще има голям пазарен успех.

Свикнал е отдавна с хейтърите. Дори забелязал, че след скандал с друг популярен ютюбър, който тогава бил гадже на Дара, популярността му скочила до небето. „400% повече пари съм изкарал. А те си мислят, че ми вредят“, радва се ютюбърът. Едни му завиждат, други не го харесват, трети просто се връщат уморени от работа и имат нужда да разредят напрежението. „Ако има само положителни коментари, няма как да се развиваш. Освен това хейтърите генерират трафик“, припомня старата интернет мъдрост Азов.

Що се отнася до обектите му на вдъхновение, те са навсякъде. Риалити герои, силиконови красавици, нашумели изпълнители. С неповторимото си чувство за хумор Тодор е захапвал не една и две родни знаменитости. Криско, Слави Трифонов, Фики Стораро, Диона, Папи Ханс... списъкът е дълъг. „Осмивам ги, но има за какво. Привърженик съм на идеята да спрем да правим идиотите известни“, не пести критиките си Азов.

На шеговития въпрос Гери Никол или Тита, отговаря без колебание: „Михаела Маринова“. Според него младата певица е лъч светлина в родния шоубизнес.

Дава си сметка за влиянието, което има върху младите хора. Съветва ги, каквото и да започнат, да бъдат търпеливи, защото с всеки изминал ден ще стават все по-добри. И още: да бъдат критични и да подлагат всичко на съмнение.

Добрата новина за многобройните му фенки е, че си няма приятелка. За тяхно съжаление обаче в момента съвсем не му е до обвързване. „Имал съм гаджета фенки - не е добра идея. Очакванията им са големи, а аз съм скромен човек. Това, което виждат в клиповете, е образ“, признава Тодор.

Коментари