Пловдивски неволи: Улица на чакъл с пари от Европа СНИМКИ

Шахта без капак цъфна на чисто нов тротоар, до хубавите пейки - прахоляк

Тежки контрасти, некачествена работа и строителни неудачи в карето между булевардите "Марица - юг", "Източен" и "Княгиня Мария Луиза" след ремонтите с 20 млн. лева по ОП "Региони в растеж" установи репортерска проверка по сигнал на читателите на "Марица". Ул. "Цар Иван Страцимир" е променена до неузнаваемост - настилката е подменена, направени са дъждоприемни шахти, посадени са дръвчета и дори има пейки като на Главната. Но пред една от къщите незнайно защо е оставено "бяло" петно на пръст и чакъл, без плочки.  Ул. "Стойчо Мушанов", на която ремонтът продължи месеци наред с доста главоболия за живеещите тук, е с нов асфалт, а тротоарите са със светли бетонни плочки. Но пък все още има отворени шахти. Една от тях хората са покрили с парчета бетон, за да се предпазят от злополуки.


На ул. „Марагидик”, където наскоро имаше проблем с канализация, задръстена със строителни отпадъци, не са наредени павета пред училището. Контрасти се набиват в очите дори и на бул. „Шести септември”. До входа в Стария град разделителната ивица на булеварда е като китна градина с разцъфналите рози. Загрозяват я отпадъците и стърчащият фундамент, останали след съборената  постройка. 

"Почти всичко по проекта е приключено, остават само дребни довършителни неща, които се изчистват едно по едно. Очаква се до 2-3 седмици всичко да се завърши и да се предаде", увериха от "Европейски пътища". 


За ремонтите, финансирани от ЕС, засега не е подписан Акт 16. Част от улиците, включително "Козлодуй" и отсечка от "Неофит Бозвели", са отпаднали от проекта, защото 20 млн. лева не стигнаха за тях. Ул. "Козлодуй" се довършва със средствата на район "Централен". За останалите ще се реши при актуализацията на бюджета в средата на година. Ремонтите ще продължат, ако има пари, коментира градоначалникът Иван Тотев, но не уточни откъде биха могли да дойдат въпросните средства.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?