Подай сигнал

Пловдивски фермер продава ябълка за 95 000 евро

Плодът ще е поставен в златна поставка, имитираща яйце на Фаберже

Бизнес зона

от ВЯРА ПОРЯЗОВА 29336 прегледа 0

Пловдивски фермер продава „златна ябълка“ за 95 000 евро. Уникалният плод в момента зрее в овощната градина в село Трилистник. След откъсването ще бъде изрисуван от слънцето по специална технология и ще бъде положен в кутия, тип бижу. Тя ще бъде изработена от 18-каратово злато, обясни идеята си Красимир Кумчев. Само поставката, която имитира прочутите яйца на Фаберже, тежи 1,4 кг и според цената на златото в момента излиза 65 000 евро. Отделно от това е изработката.

От 14 години наред с традиционното земеделие агробизнесменът изработва бутикови ябълки по патентована технология. Докато зреят на дървото, плодовете се облепят със специални стикери с различни послания и картини, а слънцето дооформя рисунъка. По този начин Красимир Кумчев е произвел бутикови ябълки с изображение на Античния театър, Пловдив 2019, Панаира, лога на фирми, надписи „Обичам те“, "Господи, колко си хубава" и т.н. За ВИП подаръци е поставял ябълките, целунати от слънцето, в позлатени кутии, като цената е идвала към 1500 лева.

"Златната ябълка" от Трилистник ще е единствена в света и ще я притежава една- единствена жена, разказва Кумчев. Надписът ще е на старогръцки и ще гласи „за най-красивата“. Идеята му хрумнала от легендата за Афродита. Когато Ерида подхвърля ябълката на трите богини Афродита, Атина и Хера, казва, че е за най-красивата. Всяка смятала, че е за нея, но станала притежание на Афродита.

Красимир Кумчев е един от крупните фермери в Пловдивско. Гледа 700 декара в землищата на Трилистник и Гелеменово край Пазарджик, от които 450 дка овошки и 250 дка зеленчукови култури. Освен технологията за бутиковите ябълки е патентовал и формула за справедливо изчисление на субсидиите в селското стопанство.

Коментари


Преди 35 години в землището на Рогош и Трилистник имаше масиви ябълки с обща площ 12 квадратни километра /упс... 12 000 декара /. Сега се хвалят с едри бизнесмени с 400 500 декара овошки... Гоуеми сме.... В съсипията!

Това са глупости! Може да вложи парите си в стойностни неща! Колко хора са болни или бедни!

Защо такива иновативни бизнесмени не са в министерствата? Тогава наистина ще се прочуем по света като модерни и можещи а не като..............

пълен дебил

Най-големите мошеници са от Трилистник.

Очевидно му хлопа дъската

qbalki i krushi,toq golqm shegadjiq go dava neshto.zlato za 65 bona da se prevane na 90,biva maina