Пловдивска балерина покори Храма на танца

Елица Алексиева със златен медал на международен фестивал

Талантливата пловдивчанка Елица Алексиева зае първо място на международен танцов фестивал "Храмът на танца" в Самоков. Алексиева грабна отличието с вариация "Лиза" от балет "Зле опазено момиче".

Грамотата и медалът  бяха връчени лично от доц. д-р Диляна Никифорова, която е  примабалерина на Софийска опера и балет. Организатор на фестивала бе спортен клуб "Самодива" и се провежда за пръв път. Тази година бе много успешна  за Елица Алексиева. Тя спечели сребърен медал на XVI Национален фестивал на камерния танц в Хасково, а преди това извоюва златен медал на международния танцов фестивал "Древен и вечен" в Пловдив. 

Алексиева от три години танцува при руската примабалерина Влада Парфенова, която е завършила Държавното хореографско училище в Перм. Тя е със специалност "Класически балет", където се докосва до голямото наследство на руската балетна школа. Сега обучава балерини на различна възраст в собствена школа за танци, щастие и красота в Пловдив. Нейните ученички са носители на престижни международни награди в десетки балетни конкурси и фестивали в цялата страна. В школата на Влада Парфенова уроците се преподават на руски език.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?