Пловдивска актриса поставя своя пиеса в Куклениците

Пловдивската актриса Валерия Минева-Лира ще постави първата си авторска пиеса в Кукления театър под тепетата. Представлението „Транзит“ ще се играе на 10 юни от 19 часа. Нейната творба бе отличена в конкурса на театър “София” за съвременна българска пиеса  и е поставена от Драматичния театър „Рачо Стоянов“  в Габрово .

Валерия е и режисьор на постановката, сценографията е дело на Славка Георгиева. Ролите изпълняват актьорите Християна Йотова, Елена Замяркова, Божидар Георгиев, Стела Стоянова, Найден Банчевски, Любен Попов и Силвия Боева.

Валерия Минева с яркото си сценично присъствие  е една от водещите фигури в кукления театър „Хенд“ в Пловдив.

“Транзит” е съвременна и човешка история, разказваща за едно семейство, разкъсано от емиграцията, за един опустял дом, през който ще преминат различни съдби, за да покажат субективността на понятията дом, щастие, успех и любов.

С лекота и хумор текстът показва именно пъстротата на човешките нужди, изследвайки ги в съвременния свят и ежедневието. Темата за пътуването, както в буквалното значение на думата, така и като метафора за живота ни, е в основата на сюжета. За изборите, които правим по пътя си, емоционалния багаж, който натрупваме, хората, които срещаме и изграждането на силна връзка с тях. За нуждата от дом и семейство и доколко дългът към тях ни определя като личности. Преминавайки “транзитно” през живота на другия и въпреки различията в принципите и възприятията си, героите успяват да разрушат бариерите помежду си.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?