Пловдивчанинът Миладинов остана на 5 стотни от медал на Световното

16-годишният Йосиф стана четвърти в света и взе виза за Олимпиадата в Токио

Новата голяма надежда на българско плуване Йосиф Младинов нещастно се размина с медал на Световното първенство за юноши и девойки в Будапеща. 16-годишният пловдивчанин стана четвърти в света, но може да съжалява, тъй като в първите 50 метра на финала водеше убедително пред съперниците си. 

Миладинов направи ново слизане под 52 секунди на 100 м бътерфлай, финиширайки за 51,96 секунди - на 5 стотни от пресния си вчерашен нов национален рекорд. 

Любопитното е, че живеещият в Швейцария талант тръгна устремно на петдесетака, обръщайки първи и подобрявайки собственото си върхово постижение, което е рядко срещано в плуването – 23,66 сек.

Националният му рекорд от европейското първенство в Казан от 3 юли е 23,78 сек. Слизане с две стотни под рекорда му от вчера на стотака го правеше бронзов медалист. Той е най-малкият от състезателите в призовата тройка. Първи в света за възрастта си.

Освен постигнатото досега в Будапеща, спечели и втората сигурна олимпийска квота за българското плуване. 

За родния син спорт това бе втори финал след седмото място на Йордан Янчев на 400 м св. стил.

Днес Миладинов ще стартира във втората си дисциплина – пресявките на 50 м бътерфлай. 

Иначе на 100 м бътерфлай световен шампион с 51,25 сек. стана руснакът Андрей Минаков, правейки в рамките на месец златен дубъл, след триумфа си на европейското първенство в Казан.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?