Подай сигнал

Пловдивчанин се жалва от тормоз на работното място

Пловдив

от Румен Златански 1811 прегледа 0

Пловдивчанин се жалва от тормоз на работното място

Пловдивчанин пусна жалба за тормоз на работното място. Оплакването му е по признак "лично положение", включващо умишлено уронване на авторитета и професионалните и човешките качества, възпрепятстване изпълнението на служебни задължения по длъжностна характеристика. Това стана ясно на тръгналата в район "Северен" разяснителна кампания за правата ни по Закона за защита от дискриминация, съобщи изпълняващият длъжността кмет Калоян Георгиев.

Той зае поста, след като другият заместник на Ральо Ралев и изпълняващ тази длъжност Лариса Кътова излезе в отпуск. По време на откритата приемна бяха представени изчерпателно правомощията на Комисията за защита от дискриминация, както и дейността й. Намиращият се в град Пловдив офис работи със случаи на дискриминация на основата на пол, раса, народност, етническа принадлежност, произход, религия, сексуална ориентация, семейно положение и т.н. По своята същност едни от най-честите случаи, при които се налага подобен тип защита, са тези, в които става въпрос за упражняване правото на труд, образование и обучение, както и ползване на стоки, услуги и други.

„Призовавам гражданите на „Северен“, а и на община Пловдив да следят и подават навременни сигнали, дори и при най-малки съмнения за проява на дискриминация около тях. Ние, като районно кметство, се задължаваме при нужда да осигурим съдействие и незабавна връзка на засегнатите с Комисията за защита от дискриминация“, допълни Калоян Георгиев.

Коментари


Смятам да се обърна към комисията за защита от дискриминацията. В Пловдив не може да се намери най-обикновена ГРАДИНСКА МЕТЛА на дребно, защото те са собственост на Славчо Атанасов.