Подай сигнал

Пловдивчани с отличия от фолклорен фестивал за инвалиди

Пловдив

от ЯНИЦА МАРОВА 883 прегледа 0


Пловдивчани със слухови увреждания се върнаха с две първи места от Шестия национален фолклорен фестивал за хора със специфични възможности. Спечелените призове са за родопска песен и за танцов състав. Нашенците, които завоюваха челните места, са от Районната организация на глухите. Песента, която им донесе успеха, беше „Пустоно лудо и младо“ в изпълнение на председателя на организацията Тилка Кайрякова. Тя бе изпълнена синхронно – пеене с мимика и жест. Атанас Калинов пък е ръководителят на танцовия състав, който донесе втория медал за районната организация.

Паралелно с фолклорния фестивал бе организирано и изложение-базар на различни изделия и сувенири, създадени от хора с увреждания. Тежкочуващите се представиха с бродирани карета и плетени терлици.

Районната организация на глухите в Пловдив бе представена от 8 души. Сдружението е с дълъг опит в самодейността. Тя започва още през 1973 г.

Членовете на Съюза на глухите в града под тепетата ще вземат участие и във фолклорен фестивал в Неделино през септември. Освен това през същия месец ще се проведе и Национален фестивал за художествена самодейност към Сюза на глухите в Приморско. Той съвпада с 85-годишнината на Съюза.

Коментари


Респект!