Подай сигнал

Пловдивчани горят с хилядарка заради измами с изолации

Пловдив

от ЯНИЦА МАРОВА 1807 прегледа 0

Пловдивчани горят с по хилядарка заради измамна схема с топлоизолация, сигнализираха читатели на „Марица“. Измамниците били от ромски произход и действали на територията на целия град. Тарторът им е 33-годишният Златко Иванов, чийто адрес за кореспонденция бил в ж.к. Обеля, София.

Ромите подбирали жертвите си, като залагали на по-възрастните. Разчитали на факта, че са по-доверчиви и по-податливи на манипулация. „Казват на хората от блоковете, че са приключили обект, от който са им останали материали и им предлагат да им санират апартамента срещу 400 лв.“, обясняват гражданите. По думите на измамниците хората щели да платят само труда на работниците.

После обаче условията се променяли и ромите искали хилядарка за довършване на изолацията, но без да е боядисана фасадата. Ако искат и боя цената скачала на 1 500 лв. При недоволство от страна на хората, на които се прави изолация, измамниците обяснявали, че цените вървят по 80 лв. на кв. за 10 см. изолация.

Договорът пък бил хвърчащ лист, в който се изброяват извършените дейности и използваните материали. След подписването му пък добавяли и допълнително написани разходи с химикал. Освен това те не представяли касови бележки.