Пловдивчани: Газим в кал и чакаме "Модър-Царевец"

Кал и локви покриха крайната ул. „Софийска жп линия” в Пловдив, както става след всеки дъжд. Мястото, до което в сухо време отказват да ходят линейки и таксита, сега прилича на Бангладеш през дъждовния сезон. Иван Калоянов, който от 15 години живее в малка барака на улицата, си спомни с умиление колко пъти е чувал, че след като се построи подлезът „Модър-Царевец”, всичко щяло да се оправи.

”Преди 2 години ни обещаха да оправят подлеза. А пасарелката още си стои”, пресметна Калоянов. На конкурса за изпълнител на проекта „Модър-Царевец” миналия месец се яви само един кандидат - варненска фирма, чиято оферта все още не е разгледана напълно. Инвестицията е за 12 милиона, като за тази година е предвиден 1 милион, който отива за проектиране.

Калоянов припомни и друга особеност на квартала - само в едната част от ул. „Софийска жп линия” има централен водопровод. Във всички останали дворове се пие вода от помпи. А те са на метри от септичните ями.

В калния ден най-героично изглеждаше патриархът на квартала - 86-годишният Димитър Каракашев. Наследникът на фелдфебел Каракашев нахлузи високи гумени ботуши и опита да се разходи в калта. Той има около два декара земя, която е раздал на наследниците си. „На този улица нищо не се променя с годините - ни асфалт някога ще има, ни канализация”, каза старецът.

Кметът на „Западен” Димитър Колев припомни, че голяма част от имотите тук се водят земеделски, а други са с променен статут. „Докато това е фактическото положение, няма какво да направим”, каза управникът.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?