Подай сигнал

Пловдивчани бесни заради павирани тротоари СНИМКИ

Градът

от Валентина Йеремиева 1856 прегледа 0

Павета, които масово се вадят от големите булеварди, напоследък се използват за настилка на тротоари в центъра на Пловдив. С каменни блокчета бяха облицовани някои от тротоарите в "Капана", включително и на ул. "Железарска", където имаше здрави плочки. И ако в старинния квартал, който се води групав паметник на културата, тази "технология" е що-годе приемлива, в други квартали тя е посрещната с недоволство.

"Похвално е, че се ремонтират тротоарите в центъра на града!. Но на ул. "Драган Манчов " и от северната страна на ул. "Филип Македонски " вместо плочки се поставят ПАВЕТА . Намирам , че те са крайно неудобни за пешеходци , майки с детски колички и дами с тънки токчета", пише до редакцията на "Марица" Росица Цайонк, жителка на Пловдив.

Част от тротоара на ул. "Драган Манчов" /пресечка на ул. "Гладстон" в близост до консулството на Турция/ вече е завършена, установи екипът на "Марица". Тротоарът наистина се изгражда предимно от павета, а от края, до сградите, се нарежда тънка ивица плочки. При ремонта на големите булеварди, например, на "Васил Априлов", тротоарите са от хубави вибропресовани плочки в светло и тъмно сиво, а встрани, до пътното платно, където се монтират антипаркинг колчета, има по един ред павета.

Тротоарите от павета наистина са неудобни за ходене, особено за жените. Но не струват пари, защото са собственост на общината, обясниха от администрацията. При полагане е добре да се запълват фугите, което в Пловдив не се прави. Обикновено се оставя разстояние и се запълва с пясък, който се отмива и павираният тротоар става много неудобен за ходене, а и опасен.

Снимка от Наташа Манева

Коментари