Следвайте ни

Зелен коридор за хора с урологични болести в „УМБАЛ-Пловдив“

viber icon

Клиниката по урология в „УМБАЛ-Пловдив“ разкрива „зелен коридор“ за всички хора с урологични заболявания от 1 март до края на пандемията.

По този начин осигуряваме бърз достъп на пациентите до консултации, без да изискваме от тях направления от личните лекари или от специалисти в доболничната помощ, заяви началникът проф. д-р Димитър Шишков. 

Освен това даваме възможност на фамилните лекари да ваксинират спокойно пациентите си. При тях няма да се стигне до смесване на  потоците от болни и здравите пациенти, чакащи за имунизации, обясни професорът. Той коментира, че иска екипът на клиниката да бъде пример и много се надява и останалите колеги да подкрепят инициативата за зелени коридори.

В „УМБАЛ-Пловдив“ пациентите ще бъдат преглеждани от доказани специалисти. Лечебното заведение има огромното предимство да извършва пълния обем от урологични дейности, в това число - тук се прави и ортотопично заместване на пикочен мехур (б.а. - премахване на органа и замяната с нов, изработен от тънките черва на пациента). 

Проф. Шишков предупреди, че хората, които не се лекуват от урологични заболявания, са изложени на риск, не по-малък от коронавируса. Има много други болести, които могат да доведат до фатален край и трябва да се наблюдават от специалист. 

Началникът на Клиниката по Урология увери, че в  УМБАЛ-Пловдив противопедимечните мерки се спазват перфектно и за посетителите няма никакъв риск. Консултациите се провеждат в реновирания кабинет по урология в болницата (б.а.- бул. България 234, ет. 1) от 8,30 до 13 ч. 

Желаещите да се прегледат да си запишат час на телефони: 032/905-435 и 032/905-375.

 

 

 

 

 

 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?