Следвайте ни

Здравният министър награди РЗИ-Пловдив след екшъна с общинските съветници

viber icon

Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров награди РЗИ – Пловдив с грамота за съвестно изпълнение на служебните задължения. Конкретният повод е бързата реакция на здравните инспектори, които, както "Марица" писа, прекъснаха заседание на общинския съвет в града заради нарушение на противоепидемичните мерки и наложиха съответните глоби.

Министърът награди с почетна значка общопрактикуващия лекар д-р Пламен Панайотов, поставил най-голям брой ваксини срещу COVID-19.

„Тази награда е знак на уважение към работата Ви. Вярвам, че хора като Вас, които така съвестно си вършат работата, трябва да бъдат пример за всички. Наградата Ви е персонална, но чрез нея искам да благодаря и на всички Ваши колеги – семейните лекари, които полагат всички усилия във ваксинационната кампания“. Това заяви министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, след като награди с почетна значка общопрактикуващия лекар, поставил най-голям брой ваксини срещу COVID-19 от всички семейни лекари в страната – д-р Пламен Панайотов.

„Искам да подчертая, че най-голяма част от ваксините срещу COVID-19 са поставени от общопрактикуващите доктори“, подчерта министърът. Практиката на д-р Панайотов е в Бургас, а поставените от него ваксини срещу COVID-19 са над 3375. „Благодаря за тази награда. Много приятно съм изненадан. Не съм правил никога статистика колко ваксини съм поставил, защото няма значение кой е с най-голямото число, има значение единствено всички да работим заедно, за да може пациентите ни да получават достоверна информация и да вярват на нас, лекарите, за ползите от ваксинацията. Убеден съм, че всички медици трябва да сме пример и да не позволим антиваксърски течения да доведат хората до много грешни решения“, каза д-р Пламен Панайотов.

Заради натоварения работен график както на министър Кацаров, така и на д-р Пламен Панайотов, разговорът се проведе онлайн.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?