Следвайте ни

Здравко Димитров свиква публичен дебат за Онкото

viber icon

Кметът Здравко Димитров, който пристигна със закъснение на днешната сесия заради служебен ангажимент, съобщи, че иска да се проведе обществено обсъждане за казуса с избора на управител в КОЦ-Пловдив.

„В дискусията ще участват общински съветници и граждани, включително и от пациентските организации. Никога няма да посегна на онкоболни, възрастни и деца“, подчерта градоначалникът.

Той счита, че в максимално бърз срок може да се организира общественото обсъждане. „Решението ще бъде взето, след като чуем хората“, каза още Димитров.

Пловдивската прокуратура междувременно е изпратила писмо до кмета Здравко Димитров с искане да бъде предоставена цялата документация по провеждането на скандалния конкурс. Градоначалникът заяви, че няма намерение да уволнява шефа на общинската здравна дирекция д-р Калин Калинов, каквото искане имаше на днешния протест. Д-р Калинов пък коментира, че е подписал протокола за конкурса с особено мнение и е подал сигнала за злоупотреби с парите в КОЦ до главния прокурор. „Кое е моето престъпно деяние в случая?“, риторично попита д-р Калинов.

Сегашният управител д-р Парашкев Цветков си запазва поста, докато се проведе нов конкурс.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (29)

Калинка

Калинка

12.09.2020 | 10:22

Няма нужда от дебат. Конкурса е факт. Има нужда тези двамата случайници, които са в основата да си идат. Това разбирам от Здр. Димитржв не зависи. Тогава или Иван Тотев или Борисов трябва да се намесят. Време е за смяна на караула.

Отговори
2 0
ДО ИВАН ТОТЕВ,ВСЪЩНОСТ ТРОЛА "НАЛИ"

ДО ИВАН ТОТЕВ,ВСЪЩНОСТ ТРОЛА "НАЛИ"

10.09.2020 | 20:34

Иване,спри да се излагаш.Пак си се нальокал с уиски и надрусал с кока.в бара си.Ако и да не беше кмет,а кметски наместник назначен от баба мента и цвинокио ,не срами поста,като падаш на нивото на кирлив трол.И след 10 години спри да избиваш комплекси от Славчо Атанасов.,че вече не си само смешен,ами и жалък.

Отговори
2 2
Нали

Нали

10.09.2020 | 19:54

Славчо Атансов беше най-некадърният кмет на Пловдив, за всички времена! За цял мандат направи (ремонтира) две тоалетни и нищо друго! Някой нещо да добави?

Отговори
3 3
Отговор

Отговор

10.09.2020 | 18:25

Г- н Тотев е като "Кокиче" в сравнение на безвремието в което живеем. Първо Кирчев- ОСТАВКА! Оставка. Общината не е банка! Г- жо Стоянова- на подкрепяйте " стотинкаджията". Бъдете здрави.

Отговори
2 2
Отговор

Отговор

10.09.2020 | 18:23

Глупацииии

Отговори
1 2
Ковидчо:

Ковидчо:

10.09.2020 | 18:05

Имах известна надежда, че след маминия по-т*п кмет едва ли би могло да имаме, ама уви! Интересното е дали след бате Здравко (и при положение, че спечелят изборите за кмет, което не е съвсем невероятно, предвид интелектуалността на електоралите в града ни) ГЕРБ ще могат да изнамерят още по-т*п, което принципно е на ръба на човешките възможности... но пък от друга страна те са невероятни таланти точно в това отношение!

Отговори
2 3
Отговор

Отговор

10.09.2020 | 18:11

Моля- Кирчев е насреща. Най големия играч- магьосник. " стотинкаджия".

Отговори
3 3
До десен,от дякон

До десен,от дякон

10.09.2020 | 17:52

Безсрамник гербаджийски.Може ли да паднете вече толкова ниско.Балдъзата на Славчо беше онкоболна когато зае длъжността.И по-късно почина.А вие наистина сте дяволски хора.Атебе специално ,мерзавецо дето нямаш срам да се гавриш с човек. Удрен от най-страшната болест,Бог ще те накаже със същата болест.Бъди сигурен.За такива мръсотии,Бог не прощава.

Отговори
4 3
Отговор

Отговор

10.09.2020 | 18:13

Дай Боже, да им се върне.

Отговори
3 2
Цветанка Ризова

Цветанка Ризова

10.09.2020 | 16:46

Публичния дебат е нещо като назначаване на комисия с цел една работа да не се свърши. А кмет се избира за да поема отговорности и да решава въпросите без комисия. Аре свикай референдум бе, Зико, за кво те избираха като може и така да управляваш??? Ако не ставаш - чупка.

Отговори
2 2
Отговор

Отговор

10.09.2020 | 18:18

Здравко ли ще води дебата?!!!!Ха ха хаааа

Отговори
2 2
Манева

Манева

10.09.2020 | 15:51

Конкурс....Смях в залата....Кога е имало реален конкурс, та сега....

Отговори
4 2
калинка , малинка

калинка , малинка

10.09.2020 | 15:48

Напомняме на кмета, че дебат е дискусия , реч в която често се използват и сложни съставни изречения с подчинено изречение, а не махане и чупене на китки с които се опитваме да хванем думите от въздуха.Тя мисълта на човек е другаде.

Отговори
5 4
Отговор

Отговор

10.09.2020 | 18:15

Абсолютно правилно. И все пак- професора си е титла, а нефпокупка в бакалията...да въвлечаш болни в подобен спор СРАМ И ПОЗОР. Оставка.

Отговори
2 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?