Следвайте ни

Здравко Димитров: Областният щаб да поеме отговорност за "Св. Мина"

viber icon

Обявената за първа в страната изцяло COVID болница "Св. Мина" в Пловдив няма да лекува само пациенти с коронавирус. Причината - липса на персонал и апаратура, както и недостатъчен финансов ресурс. БНТ потърси за мнение кмета на Пловдив - Здравко Димитров.

"Болница "Св. Мина" в предишния мандат беше пред закриване. Общото състояние на болницата не беше добро, но аз и моят екип решихме да я реанимираме и тя тръгна в много добра посока. Отпуснахме й лимит, кредит, който тя започна да си го връща", заяви в "Денят започва" по БНТ кметът на Пловдив Здравко Димитров.


Той допълни, че в болницата работят много добри лекари и тя няма да спре да лекува болни.

"Комисия от експерти даде оценка на болницата и там ясно се вижда, че на тази болница й трябват пари, за да бъде преструктурирана. Друг момент е, че местоположението не е от най-хубавите. Но така или иначе от областния щаб решиха болницата да бъде COVID. Въпреки всичко ние се съгласихме, община Пловдив реагира, в болницата има 60 болни в момента", коментира кметът.
Напрежение между общината, областния кризисен щаб и управата на болницата според него не би трябвало да има.

"Държа да подчертая, нищо, което сме взели като решение областен и общински кризисен щаб, ние го изпълняваме безпрекословно. Не е моментът за скандали. Вирусът покосява и млади, и стари, бедни и богати. Не подбира и партии", каза още Димитров.

Според него, областният кризисен щаб, който е предложил болница "Св. Мина", трябва да поеме отговорност. Той уточни, че не знае ще има ли друга COVID болница в Пловдив.

Над 1 100 000 лв. са отделени за болницата, за да стане COVID болница, но според Димитров от тези пари нищо не е усвоено.

"На общинска сесия искахме да прехвърлим 100 000 лв., за да може да си купят консумативи и стана един общински съветник, който каза, че няма нужда да се купуват консумативи.

Ние искахме да ги дадем на директора на болницата, той да прецени къде да бъдат насочени парите, стана един съветник и каза: да ги дадем за премии и заплати. Това не трябва да става, популизъм в днешно време не ни е нужен, но някои хора не ги разбират", категоричен беше кметът.
Димитров заяви, че е говорил с образователния министър в Пловдив да заработи детска градина за децата на медиците на първа линия.

Той беше категоричен, че е бил настанен в болницата по каналния ред като всеки гражданин и не е използвал привилегии при лечението. "Дори исках да остана у дома, но лекарите бяха категорични, че се нуждая от болнични грижи", каза кметът на Пловдив.

"Това е болест и то сериозна. Не приемам действията на един бивш заместник-кмет на града, който отказа да носи маска", добави Димитров.

 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (22)

остаека

остаека

28.11.2020 | 03:13

Гриздн толуп

Отговори
0 0
УСМИВКАТА МУ - КАТО "МОНА  ЛИЗА"!

УСМИВКАТА МУ - КАТО "МОНА ЛИЗА"!

28.11.2020 | 00:40

НА КАРТИНКАТА Е НЕНАГЛЕДЕН, МИЛИЯТ, С ТАЯ ТЪНКА НЕЖНА УСМИВЧИЦА КАТО НЯКАКВА ДЖОКОНДА = А ПЪК ОТ ДРУГА СТРАНА СТОЙКАТА МУ ПО-ВЕЛИЧЕСТВЕНА ОТ БЕНИТО МУСОЛИНИ... Дали да не Го издигнем в БРОНЗ като Альошата върху ДЖАМБАЗ ТЕПЕ до МУТРО'ПОЛИТ'ическата Хеликоптерна Площадка, а? А? Подпишете Петиция, майни, до РежимаБоБоТРИ / ЧЕТИРИ! Хвала!

Отговори
1 0
АЗ ОТГОВОРНОСТИ за общински батаци не нося!

АЗ ОТГОВОРНОСТИ за общински батаци не нося!

28.11.2020 | 00:16

Както сме се барикадирал зад десетина ЗАМове плюс калабалък РАЙове (да не споменавамеТриХълмовия ФЮРЕР ГРОЗЕН от ТриКладенци/ЮчБунар бъдещ “пловдивский” депутатин) нас ТОП НЕ НИ ГЪРМИ. Попаднахме в рамка зад стъкло на стената в СелСъвета до другите -‘фани единия удри другия- и след като се оттеглихме в Заслужена болнична Карантина тия месеци няма какво да ми прехвърляте топката – знам аз как да се откача бидейки баскетБОЛЕН. Не ме занимавайте със светски земни простащини, аз ПОСЛУШНИКЪТ ОБЕТ СЪМ ДАЛ НА МУТРО’ПОЛИТ’ика да му изградя желаната Хеликоптерна площадка досущ според Щенията Му. И Алчностите Му. И Съблазните =нечестивите

Отговори
2 0
ФЕН на Де Бъ

ФЕН на Де Бъ

28.11.2020 | 00:19

Ха, ха! Склеротичният доктор със самочувствие на всезнайко се активира отново! Ей, смешник, иди на психиатър! На никого не му пука от простотии те, които пишеш !

Отговори
0 1
Корал

Корал

27.11.2020 | 21:48

Как му ражда главата толкова измислици и лъжи?

Отговори
2 0
Пловдивчанин

Пловдивчанин

27.11.2020 | 16:18

Браво, г- н Димитров! Най сетне! Нека и Дани К. и д- р Димчева, и Карен Дж. - всички да си понесат отговорността. Безумие! Безотговорност!

Отговори
4 11
Чака ви новия Зоопарк

Чака ви новия Зоопарк

27.11.2020 | 15:05

Забележете как комунистическите и еврейски мекерета обичат думичките ЩАБ КОМИСИЯ КОМИТЕТ ЦК на БКП и други общи едни понятия като КОМУНА Кой от тези разбойници да хванеш и да осъдиш като те маймунките са записали в нашето законодателство че отговорноста е лична Ама зад колективните им маймунски решения така хубаво се крият и лапат банани и се крият в листата на палмата Ем ги знаем къде са ем ги знаем какви моймуни са ама не можем.да ги ликвидираме целукупно защото Вината била Лична Аий гиди маймуни комунистически ще ви вкараме някой ден в некой Зоопарк цялата ви маймунска порода

Отговори
5 1
Всичко се връща на тоя свят

Всичко се връща на тоя свят

27.11.2020 | 13:51

Айде сега леля здравка и нечленоразделния здравко дружно ръчичка за ръчичка с обща ОСТАВКА.както заедно дойдохте на власт с явна измама.

Отговори
10 3
А дано

А дано

27.11.2020 | 13:37

Данче,къде се ската душицо с.мотана? Сега си криеш зурлата,а иначе все теб снимаха. Нали всичко постигнато е благодарение на теб? Хайде сега да дадеш оставка и да се скриеш за вечни времена!

Отговори
15 1
Пловдив

Пловдив

27.11.2020 | 14:48

Тя няма да подаде оставка, ще се скрие. Всичко при нея е лъжа. Трябва да бъде уволнена за хаоса.

Отговори
7 1
Пловдивчанин

Пловдивчанин

27.11.2020 | 11:14

Кмете, от тия бътвежи не разбрахме, има ли пари за ковид болница или няма. Казвате че има 1.1 милион, преди това казвате че пари няма. Оправи си мислите първо.

Отговори
19 0
Реалности

Реалности

27.11.2020 | 10:49

Не е проблемя в св. Мина, Белодробна, Инфекциозна. Проблема е, че липсва съвременна инфекциозна болнична инфраструктура, интензивни структури в тях за втора фаза ковид, ковид 19.2, тежката форма. Китай осигури строителство вдни, въведе строг контрол на входовете в държавата, международни гари, летища, пристанища, магистрали, и отчита нулева заразеност. У нас борбата е на ужким, а пътното строителство носи огромен профит и болниците ще почакат

Отговори
15 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?