Следвайте ни

Зараза в Транспортна болница! Лекарка пипна COVID-19

viber icon

Трима от новозаразените с COVID-19 в Пловдивска област са приети в болница, останалите 10  са на домашно лечение. Това съобщи Областният управител Дани Каназирева.

Сред тях има лекарка, служител в Пожарната  и жена работежа  в детска градина. Стана ясно, че няма положителни проби на изследваните 11 в детската градина. В болница са 87-годишен мъж в УМБАЛ „Св. Георги” и 45-годишна жена от село Белащица в „Св. Иван Рилски”, както и мъж в Асеновград.

Две отделния в Транспортна болница - Вътрешното и Кардиологичното са затворени  за 72 часа заради заразената лекарка, която е прихванала болестта от дъщеря си. Предстои тяхната дезинфекция.

Дани Каназирева че обстановката с разстранението на заразата от коронавирус е тревожна и призова гражданите  да спазват ограничителните марки. На този етап 20 болни са приети в лечебни заведения.

 

След Перущица в Пловдив и областта няма оформено огнище на коронавирус, каза областният управител.

Само в УМБАЛ „Св. Георги“ ще се лекуват болните от коронавирус. Обсъжда се  вариантът за още една резервна болница.

 

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?