Започва се! Битката за Онкото стартира с петима кандидати

Днес в 10 часа стартира конкурсът за длъжността управител на Комплексния онкологичен център в Пловдив. Той се провежда в Община Пловдив в присъствието на кандидатите, които пристигнаха половин час по-рано.

Всеки от тях трябва да е представил два плика, запечатани в един, както изисква Наредба № 9 на здравното министерство. Комисията проверява дали документите, сложени в плик № 1, отговарят на изискванията, посочени в конкурсните условия. Плик № 2 съдържа бизнес програмата за управление на лечебното дружество. След преглед за наличността на тази документация комисията трябва да се произнесе за допустимостта на кандидатите.

Петима са подали документи за конкурса. Това са досегашният шеф д-р Парашкев Цветков,  подкрепен с подписка до Общинския съвет и Общината от близо 200 медици и служители на КОЦ, проф. д-р Илия Баташки, бивш депутат от БСП, бивш шеф на УМБАЛ „Св. Георги” и на МБАЛ „Св. Пантелеймон”, проф. д-р Марианна Янева, управлявала временно болницата и досега радиолог в КОЦ, въпреки че е на 70 г., доц. д-р Тихомир Дерменджиев, преподавател по микробиология в Медицинска академия, проф. д-р Петър Петров, който от няколко месеца управлява временно МБАЛ „Св. Мина”. Договорът на д-р Парашкев Цветков изтича в средата на август.

На втория кръг комисията се запознава с програмите, а след това всеки, който е получил оценката над 4.50 бала, се явява на трети тур - събеседване.  Въпросите са всеобхватни  и засягат познаване на нормативната уредба в здравеопазването, анализ на финансово-икономическото състояние на диспансера, основните проблеми, цели, приоритети и перспективи на лечебното заведение.

Местният парламент като принципал на общинските лечебни заведения има окончателната дума за конкурса. Като правило, мнозинството утвърждава класирането, както е предложено от конкурсната комисия. Но има право да го промени, примерно като вместо за участника, класиран на първо място, да гласува за втория.

От кандидатите се изисква да имат висше образование с квалификационна степен магистър и най-малко 5 години трудов стаж. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
5 коментара
Гледам и не вярвам на очите си!

Гледам и не вярвам на очите си!

04.08.2020 | 14:05

Проф.Янева я кажете сега защо така бързо Ви пенсионираха в Университетска? В изказване на д-р Цветков в 24 часа сте обрисувана цветно цветно що за фигура сте...... Имайте достойнство - не само не сте за управител на КОЦ Пловдив, та с безхаберието си Вие не сте и за Началник отделение. Титлата не значи нищо в днешно време, когато не можеш да я защитиш. Такива с copy paste много, а явно и Вие сте от тях. Оставихте пациентите без скенер!

Отговори
6 0
Г-жо Янева това не е вашето място!

Г-жо Янева това не е вашето място!

04.08.2020 | 12:41

Дайте път на достойните! С репликата “аз само подписах” много олекнахте! Гледайте си старините. Пенсионер сте и се чудя къде се натискате и защо???? Не се уморихте от далавери!

Отговори
10 0
Батко

Батко

04.08.2020 | 11:57

Докато се борят за власт и пари, никой не си вдига телефоните в КОЦ! #^@! съм ти и здравеопазването! Да им приседне дано!

Отговори
2 0
здравна КАСА  , НОИ , НАП !!!!!!!!!!  И.Т.Н.

здравна КАСА , НОИ , НАП !!!!!!!!!! И.Т.Н.

04.08.2020 | 12:26

ДОКАТО НАЛИВАМЕ ПО 24.4ЛВ НА бр. ЗА МЕСЕЦ ПАРИ В ТАЗИ БЕЗДЪННА КАСА (здраВна) ТАКА ЩЕ Е ТОВА Е БЯЛАТА МАФИЯ

Отговори
1 0
до Здравна каса

до Здравна каса

04.08.2020 | 13:21

Ти наливаш по 24 лв., а много други доста повече. Сигурно и ти си от онези дето си крият доходите.

Отговори
2 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?