71

Забавно приложение „Беббо“ дава съвети на млади родители

Съвместна акция за популяризирането на приложението „Беббо“ организират експертите от РЗИ-Пловдив и младите доброволци от БМЧК за Деня на детето. От 11 часа на паркинга на МОЛ-Пловдив и от 16 часа пред сградата на Общината те ще раздават информационни брошури и балони с логото на сайта „Плюс мен“ на здравното министерство, където то е намерило своето място. 

„Приложението „Беббо“  е безплатно и е изключително полезно за младите родители. Освен, че от него те могат да  получават пълна информация за задължителните ваксини, съвети как да не ги пропускат и кога се поставя всяка от тях, в него те ще имат възможност да намерят отговори на въпроси, които ги вълнуват при отглеждането на децата си от първия ден на раждането им до 4-5 годишната им възраст“, каза д-р Милена Панайотова –шеф на дирекцията „Надзор на заразните болести“  в инспекцията.

Новото безплатно приложение е на УНИЦЕФ и е подкрепено от Министерството на здравеопазването. То е създадено специално, за да подаде ръка за помощ на младите майки и татковци. Разполага с огромен набор от полезни функции, които дават възможност на родителите да вземат правилните решения, когато става въпрос за грижата и развитието на тяхното дете. Забавно и достъпно поднесената информация и различните видове игри помагат да се проследява правилното развитие на детето и при необходимост, да се търси навременна помощ.

Приложението е помощник и за проследяването и записването на задължителните ваксинациите на детето от деня на неговото раждане  и дава информация за тези, които не са задължителни, но са пожелателни.

В него има специален раздел за профилактичните прегледи, където родителите да записват данни от посещенията си при педиатъра, както и да зададат напомняния за предстоящи прегледи.

Чрез „Беббо“ могат да се проследяват измерванията на ръста и теглото на детето си и така да се следи за неговото правилно физическо развитие 

 

В него родителите  ще намерят интересни идеи как заедно с децата да открият онези игри и занимания, чрез които ще стимулират ученето и развитието им, ще подпомагат развитието на техния език, комуникативните, двигателни и социално-емоционални умения. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?