2374
Следвайте ни

За първи път в България! Община Пловдив с кампания за превенция на репродуктивното здраве

viber icon

Община Пловдив стартира в месец декември кампания за превенция на репродуктивното здраве. До 15 декември, желаещите да бъдат изследвани безплатно, могат да се запишат като изтеглят необходимите документи от сайта на общината, от секция „Обяви“ или ги попълнят на място в канцеларията на „Диагностично-консултативен център І – Пловдив” (Понеделник пазара), където ще се извършват прегледите.


Кампанията е насочена към мъже и жени на възраст до 35 години и за нея са предвидени 15 хил. лв. от общинския бюджет, които ще обхванат 180  желаещи. Скринингът включва прегледи за жените при специалист акушер-гинеколог и изследване на Антимюлеров хормон, а за мъжете преглед при уролог за наличие на варикоцеле, изследване на спермограма по критериите на СЗО и виталност на сперматозоидите.


Средствата за прегледите са осигурени от бюджета на Община Пловдив и са целеви, одобрени от Общинския съвет.

Това е първата по рода си в България общинска кампания за профилактика на вероятни или възможни налични причини, водещи до възникване  на проблем, свързан с възможността за създаване на потомство.
Целта е хората  рано да получат  информация за  репродуктивното си здраве  и при  установени отклонения своевременно да предприемат мерки за предпазване или срещу задълбочаване на дефицита,   или лечение при регистриране на  проблем.
Инициативата е в резултат от активната съвместна работа на Постоянната комисия "Здравеопазване и социални дейности" към Общински съвет Пловдив, Дирекция "Здравеопазване" на Община Пловдив и ресорният заместник кмет по "Здравеопазване и Екология на Община Пловдив.
Вярваме, че здравната превенция  и профилактика е в основата на доброто здраве на нашите съграждани!

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

над 35г

над 35г

05.12.2021 | 12:24

Защо има ограничение за възраст до 35г. За хората с проблеми след тази възраст им започва борбата. Жалко!

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?