Следвайте ни

"За" и "против" задължителните ваксини: КТ "Подкрепа" с анкета в най-рисковите браншове

viber icon

От КТ „Подкрепа“ все още не са взели категорична позиция относно въвеждането на задължителни ваксини в някои браншове. Председателят на регионалната организация на синдиката Атанас Кръстев поясни пред „Марица“, че предстои допитване до членовете на конфедерацията, които работят в секторите с най-динамичен контакт с хора. Според него освен здравните работници в тази група попадат и заетите в образованието. Планира се анкетата да се осъществи до септември.

Атанас Кръстев смята, че при вземането на решение дали да последваме Гърция и Франция в стратегията за справяне с пандемията трябва да се съблюдават конституционните права на хората. В същото време обаче трябва да се помисли за осигуряването на буфер на защита срещу разрастването на епидемията, като също се вземе предвид и Законът за защита от дискриминацията.

Кръстев предвижда да се работи заедно със законотворците в новия парламент, за да се  постигне балансиран вариант. При всички положения от "Подкрепа" не биха подкрепили силови административни варианти, които нарушават правата на работещите.

Според синдикалния шеф евентуално задължително ваксиниране може да се въведе само за най-рисковите групи. В същото време трябва да се въведат материални и социални стимули за всички, които се имунизират. 

Живка Гецова

Живка Гецова

Сътрудник

Живка Гецова е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. По-късно прави магистратура по международна сигурност в Sciences Po, Париж, с насоченост към въпроси от сферата на глобалното здраве. Работила е за две европейски агенции и има опит в различни медии в страната и чужбина.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Синдикатите да не се месят

Синдикатите да не се месят

11.08.2021 | 21:29

Че и те ще духат супата.

Отговори
1 0
Л. Танчев

Л. Танчев

26.07.2021 | 19:53

Ако типробутват нещо безплатно знай , че стоката си ти !

Отговори
2 0
До Катя

До Катя

23.07.2021 | 11:21

Збъркания? Хохохо, неграмотница, ум дава.

Отговори
1 0
Катя

Катя

23.07.2021 | 11:01

Защо, едно нещо, което от научна гледна точка е очевидно трябва да става задължително? Явно ние сме збъркани. В дадената ситуация като не става по логичния начин трябва да стане по пътя на принуда та.

Отговори
0 8
Ей тъпачккко

Ей тъпачккко

23.07.2021 | 14:58

Глуппачка, никой ама никой не може против волята ми да прави каквто си поиска, а вас овцете нека ви стрижат

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?