Йордан Илиев за новия шеф на Онкото: Няма борба на кланове ВИДЕО

„Д-р Пламен Фотев, който избрахме за временно изпълняващ длъжността управител на Онкото до провеждане на нов конкурс, отговаря на всички изисквания, за да поеме поста за седмица, година или ден. В същото време е достатъчно отдалечен от сегашния конкурс за разлика от останалите кандидати“. По този начин шефът на групата на ГЕРБ в Общинския съвет Йордан Илиев аргументира предложението си си за временен директор на КОЦ – Пловдив. 

По думите му никои от старейшините не би могъл да даде компетентна оценка дали медикът е по-добър от останалите. Според него фактът, че единственото предложение за поста беше д-р Пламен Фотев е доказателство, че фигурата му като специалист е добре приета сред общинските съветници. 

„Нека не забравяме, че беше подкрепен с 37 гласа "за". И все пак това е компромисен вариант, защото имахме 5 кандидата и конкурсът приключи с избора на проф. д-р Марианна Янева. Този конкурс е законен.  Факт е, че хората към този момент решиха изборът на конкурса да не бъде валиден. Затова сега има временно изпълняващ“, аргументира се Илиев. 

Той добави, че сега топката е в ръцете на тези, които искат нов конкурс - да преценят дали трябва да бъде организиран по различен начин.  Йордан Илиев отрече обвинението на Демократична България, че изборът на шеф на Онкото се е превърнал в борба на кланове. „Ако има кланове, защо Демократична България не посочиха кой в коя група е“, попита Илиев. По думите му Слави Георгиев няма моралното право да твърди, че ще се провеждат конкурси "докато не изберем нашия човек“, имайки предвид, че той също е участвал в комисията. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
познат

познат

24.09.2020 | 16:00

Всъщност става дума за управление на КОЦ с годишен бюджет около 50-60 млн.лв, затова е цялата борба, няма нищо общо с грижата за болните или качеството на медицината, става дума за обществени поръчки и пари, за Пловдив 50 млн. бюджет е много пари, ще се управляват от временния управител, да ви стане ясно.

Отговори
7 0
накриво

накриво

24.09.2020 | 14:33

Но почти нищо не казва, само препратки и никакви конкретни отговори на нито един зададен въпрос

Отговори
4 0
Карай на право!

Карай на право!

24.09.2020 | 13:58

Брей този охранен шопар ,освен да грухти можел и да говори!Много сланина много нещо!Свиня ама наша свиня както би казал нашия премиер!

Отговори
7 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?