46
Следвайте ни

Втора градска болница с нови мерки срещу COVID-19

viber icon

МБАЛ  „Свети Пантелеймон” , популярна като Втора градска,  иска да въведе нова защитна мярка срещу разпространението на COVID – 19.  Намерението е да бъдат направени външен асансьор, вход на линейки с рампа и топла връзка със Спешен кабинет.

Това ще даде възможност заразените с коронавирус да нямат контакти с останалите пациенти и да не ползват асансьора в сградата. 

Болницата е сред 113-те лечебни заведения в страната, одобрени от Министерството на здравеопазването за новата мярка. „Св. Пантелеймон” ще подпише споразумение с министерството, след като утре на сесията Общинският съвет разреши болницата да инвестира 194 400 лева от собствени средства за строително – монтажните работи и оборудване. Средствата ще се връщат, след като бъдат отчетени. Предложението е внесено като извънредно и ще бъде включено в дневния ред на сесията.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

А така

А така

12.10.2021 | 16:19

Сега е моментът да се краде яко . Че като свърши " пандемията" няма откъде . Браво . Вътре е пълен ке_ неф те се чудят за какво и откъде да откраднат .

Отговори
5 0
съгласен

съгласен

12.10.2021 | 22:23

Винаги се е крадяло в тази болница, като започнеш от управителите и стигнеш до санитарите, Бившия управител Петко Недев оправи къщата си и надстрои още един етаж , благодарение на СМР-тата в болницата.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?