Следвайте ни

Пловдивска фирма с голямо дарение

„ВП Брандс Интернешънъл“ АД осигурява респираторни апарати на стойност 300 000 лева за 5 пловдивски болници

viber icon

Всяка вечер аплодираме хората, които са на фронтовата линия в борбата с пандемията. Те побеждават заразата, рискувайки собствения си живот. Понякога работят без защитни облекла и маски, при рискови условия, без почивен ден. Професията им е свързана с огромни усилия и жертвоготовност и е важно точно сега те да получат нашата съпричастност.

В трудните за всички българи времена „ВП Брандс Интернешънъл“ АД счита за свой дълг да подпомогне лекарите и здравните работници в усилията им да опазят здравето и живота ни. Акционерите на компанията, която е правоприемник на „Винпром Пещера“ АД, ще дарят респрираторни апарати, медицински защитни облекла за многократна употреба и маски на стойност 300 000 лева. Така те изразяват и своята подкрепа към предприетите действия от Националния оперативен щаб в овладяване на разпространението на COVID-19 в България.

Дарението е съгласувано с Националния оперативен щаб и ще се разпредели за пет пловдивски болници. Това са УМБАЛ "Св. Георги", МБАЛ "Св. Мина" (1-ва градска), МБАЛ "Св. Панталеймон" (2-ра градска), УМБАЛ КАСПЕЛА и УМБАЛ "Св. Иван Рилски", които имат изградени специализирани отделения за лечение на заболели пациенти от COVID-19. Животоспасяващата апаратура ще помогне на лечебните заведения в града да отговорят на спешната нужда от дихателна защита и профилактика на засегнатите от вируса.

От „ВП Брандс Интернешънъл“ АД поемат и друг ангажимент при овладяването на пандемията от COVID-19. Притежаваната от компанията фабрика за спирт „Essentica” ще работи на пълен капацитет и в денонощен режим, за да доставя приоритетно за българския пазар продукция за производство на дезинфектанти.

„Вярваме, че с обща работа, воля и дисциплина ще успеем да преминем и през това предизвикателство“, увериха от „ВП Брандс Интернешънъл“ АД.

 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?