Следвайте ни

Даренията продължават: Ценна апаратура получи болница "Св. Иван Рилски"

ВП Брандс Интернешънъл отдели 300 000 лв. за най-нуждаещите се медицински заведения в града 

viber icon

Най-важните хора се оценяват винаги във времена на криза. Всеки ден те са на правилното място и взимат най-добрите решения. Точни и всеотдайни, не се поддават на страха, защото имат по-важна мисия – да съхранят живота. 

Здравните работници застават лице в лице със заразата всеки ден. И те като нас се молят тежките времена да отминат бързо и всички заедно да празнуваме живота. Но дотогава огромната отговорност за живота ни се пада на тях. Наш дълг е да ги подпомагаме и подкрепяме.

ВП Брандс Интернешънъл дари белодробен вентилатор за интензивни грижи на медиците от МБАЛ "Св. Иван Рилски"

Именно от този дълг се ръководи и пловдивската компания „ВП Брандс Интернешънъл“ АД, правоприемник на „Винпром Пещера“ АД.  Изпълнителният директор на дружеството дари на лекарите и здравните работници от МБАЛ "Св. Иван Рилски" в Пловдив белодробен вентилатор за интензивни грижи от най-високо ниво, 1000 предпазни маски и 30 защитни облекла от висок клас за многократна употреба, произведени в България. Целта на компанията, правоприемник на „Винпром Пещера“ АД, е да помогне на здравното заведение да отговори на спешната нужда от дихателна защита на засегнатите от коронавирус в града.

Изпълнителният директор на „ВП Брандс Интернешънъл“ АД Иван Папазов и управителят на МБАЛ "Св. Иван Рилски" д-р Николай Салутски показват защитните облекла

Благородният жест е част от вече предприетите действия на „ВП Брандс Интернешънъл“ АД в подкрепа на Националния оперативен щаб за справяне с епидемиологичната криза в страната. За целта акционерите на компанията отделиха 300 000 лв. под формата на медицинска апаратура и лични предпазни средства за 5 от най-нуждаещите се медицински заведения в Пловдив.

Животоспасяващата апаратура беше връчена лично на управителя на МБАЛ "Свети Иван Рилски", д-р Николай Салутски.

Изпълнителният директор на „ВП Брандс Интернешънъл“ АД Иван Папазов връчи договора за дарение на управителя на МБАЛ "Св. Иван Рилски" д-р Николай Салутски

"Надявам се в по-добри дни да продължим да ви даряваме модерна  апаратура", заяви изпълнителният директор на „ВП Брандс Интернешънъл“ АД Иван Папазов.

"Искам да изкажа най-напред моите лични благодарности към ВП Брандс Интернешънъл  и акционерите на фирмата, които направиха това голямо дарение за нашата болница точно в този сюблимен момент, когато се очаква вълната от тежко болни пациенти да започне да постъпва в болниците. Така  имаме още един апарат и достатъчно много защитни облекла за екипите, които ще работят в сектора със заразени с COVID-19. Днес е старият Благовец - Ден на здравните работници. Надявам се, че Господ ще бъде с всички нас, ще бъде милостив и ще  помогне да се справим с тежката ситуация",  не скри вълнението си д-р Николай Салутски.

Това е поредното голямо дарение на компанията „ВП Брандс Интернешънъл“ АД, която преди да подпомогне болницата в Пловдив, дари спирт за дезинфекция на Столична Община и предостави безвъзмездно спирт, облекла и маски на Акушеро-гинекологична болница "Майчин дом" в София.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Пловдивчанин

08.04.2020 | 03:16

Браво! Много благороден жест! Честит празник на медиците!

Отговори
1 0

Георги

07.04.2020 | 22:38

Браво!

Отговори
2 0

Георги

07.04.2020 | 22:37

Браво!

Отговори
1 0

Иван Цветанов

07.04.2020 | 18:42

браво , браво , браво на ВП. Брандс за благородното дарение .думите са излишни .браво и на фирма Данон и за техния дарителски жест .

Отговори
5 0

Ангел Стоев

07.04.2020 | 14:29

Браво! Стойностен жест в Деня на здравния работник.

Отговори
8 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?