Следвайте ни

Военни дариха легла на общинската COVID болница "Св. Мина" СНИМКИ

viber icon

Дарение от военните - 20 болнични легла и 100 комплекта чаршафи, получи МБАЛ "Свети Мина", след като по-рано днес започна преструктурирането й в болница за приоритетно лечение на хора с COVID-19. 

„Сърдечни благодарности на генерал Явор Матеев затова, че се отзова и веднага ни предостави леглата, които поискахме“, заяви директорът на  проф. Петър Петров. 

„Обръщаме се горещо към лекарите, които имат възможност да се включат като доброволци в екипа на МБАЛ „Свети Мина“, за да подпомогнат дейността и работата на техните колеги, някои от които са с придружаващи заболявания и не могат да участват в лечението на COVID-болни”, заяви Д-р Калин Калинов, директор дирекция „Здравеопазване“. 

На място той разясни на лекарите от болницата необходимостта от тяхната отговорна позиция и включването им в борбата срещу разпространението на коронавируса и отговаряне на нуждите на пловдивчани.

„Целта ни е и да съхраним три от отделенията – по кардиология, хирургия и детското отделение, за да продължи стабилизирането на общинската болница. Изправянето ѝ „на крака“ е лична кауза както моя, така и на кмета Здравко Димитров“, допълни д-р Калин Калинов.

В момента се остойностява план-сметката, която да бъде предоставена на правителството за превръщане на МБАЛ „Свети Мина“ в болница за лечение на пациенти с COVID-19 и осигуряване на цялото необходимо оборудване.

Продължават разговорите на Община Пловдив с частните болници – „Уромед“ и „Медикус Алфа“ за предоставяне условия на труд на техните доброволни екипи. Целта е лекарите от тези болници да се включат с дежурства в болница „Свети Мина“.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

ПЕПО

ПЕПО

16.11.2020 | 20:46

Жалка картинка! Толкова ли нямат легла, че изкараха от запаса русенските прожини.

Отговори
2 2
Въпрос

Въпрос

16.11.2020 | 20:06

Д-р Калинов ще се включили като доброволец ?

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?