Следвайте ни

Вижте в кои пловдивски болници ваксинират срещу COVID-19 от 27 декември

viber icon

На 27 декември започва ваксинацията срещу Ковид-19 в  болниците в Пловдив и областта.

За 5-и район, в който влизат областите Пловдив, Стара Загора, Пазарджик, Хасково, Смолян и Кърджали, са предвидени 1100 ваксини. Това съобщи д-р Ваня Танчева, директор на РЗИ Пловдив.

„Организацията на областно ниво  е направена. Лечебните заведения, в които започва имунизирането са  двете държавни болници – УМБАЛ „Свети Георги“ и УМБАЛ „Пловдив“, 4-те общински – МБАЛ „Свети Мина“, МБАЛ „Свети Панталеймон“, болниците в Раковски и Асеновград и 6-те частни – УМБАЛ “Каспела“, УМБАЛ „Пълмед“, УМБАЛ „Еврохоспитал“, МБАЛ „Св. Иван Рилски“, МБАЛ „Централ Хоспитал“ и  „Медлайн Клиник“, обясни областният управител и председател на ОКЩ Дани Канзирева.

По думите й 163 медицински лица от 12-те болници в Пловдив и областта ще бъдат имунизирани с ваксината на  "Pfizer" и "BioNTech" още на 27 декември.

„През следващите четири дни ще бъдат ваксинирани още 440 медици или общо – 603-ма в града и областта”, уточни  областният управител.

Паралелно с това, през петдневния период   в имунизационния кабинет в РЗИ - Пловдив,  срещу ковид ще бъдат ваксинирани  медици от Спешна помощ, доболничната помощ  и лекари от инспекцията.

В четири от болниците при поставянето на първите ваксини  ще присъстват, за да подкрепят лекарите, областният управител Дани Каназирева и кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Първата ваксина ще бъде поставена в 10.00 часа в Университетската болница „Свети Георги“, където са и най-много  желаещите да бъдат имунизирани през петте дни –общо 200 лекари, сестри и санитари. Час по-късно процесът ще стартира в болниците  Каспела и Пълмед. След това ще започне имунизирането и на персонала в общинската болница „Свети Мина“, както и в останалите осем болници.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ЕВРЕЙСКИ МАСОНСКИ ОТПА.ДЪК

ЕВРЕЙСКИ МАСОНСКИ ОТПА.ДЪК

26.12.2020 | 11:51

ЗНАЧИ ОТРОВИТЕ ЦЕЛЯЩИ СТЕРИЛИТЕТ И РАЗРУШАВАНЕ НА ДНК НА ГЕНОМА НА БЯЛАТА РАСА В ТЕЗИ БОЛНИЦИ ЩЕ СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА ?

Отговори
2 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?