Следвайте ни

Ветеранът си отива - политическа рокада или заслужена пенсия за д-р Ваня Танчева-Манчева

viber icon

Д-р Ваня Танчева – Манчева е истински ветеран в Регионалната здравна инспекция в Пловдив. Както тя самата каза пред „Марица“ преди време, всички знаят, че е бойна натура, че не си затваря устата и че се бори докрай да постигне целите си. Тя бе начело на борбата с пандемията, като част от Областния кризисен щаб. Новината за пенсионирането си тя коментира лаконично. „Да, така е“ и посочи името на новия директор на РЗИ-Пловдив – д-р Сийка Димчева, доскорошен главен секретар на здравната институция. 

Въпросът, който навярно мнозина си задават, е дали става въпрос за политическа рокада или за заслужена пенсия след дълъг стаж. 

Д-р Ваня Танчева-Манчева е родена през 1956 година в Стара Загора. Завършила е медицина в Медицинска академия – Пловдив. Специализира „Хигиена на храненето“ и е магистър по „Здравен мениджмънт“.  Специализирала е в Холандия и Германия. Работила е като завеждащ отдел “Хигиена на храненето” в ХЕИ – Пазарджик, ръководила е дирекция „Лабораторни изследвания“ в РИОКОЗ-Пловдив, след което дълги години заема поста директор на Регионалната здравна инспекция. Владее френски и английски език. Омъжена, с две деца. Тя е бивш член на ДСБ и кандидат за евродепутат през 2009-а.  

Още по-любопитно е каква ще е съдбата на д-р Аргир Аргиров, който е заместник-директор на Регионалната здравна инспекция и който не бе посочен като човек, който да седне на шефския стол след Танчева-Манчева. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (24)

Mrs. Asher

Mrs. Asher

18.08.2021 | 14:22

Толкова съм щастлив, че получих заема си от кредитната помощ на принц Луи и съм щастлив, че бизнесът ми може да изкарва прехраната си. Получих заем от 22 000 лева. Имейл: 24hoursloancom @ gmail .com, ако трябва да вземете заем.

Отговори
1 1
Здравчева

Здравчева

08.08.2021 | 16:40

Предлагам господ да прецени, деянията и, няма нужда от спор, аз и желая здраве

Отговори
8 0
Д-р Димов

Д-р Димов

07.08.2021 | 00:42

Много здраве, най сетне извън враждебността и завистта и заслужена и достойна почивка. При такъв министър, съответни номерца.

Отговори
4 3
Д-р Хр. Петрова

Д-р Хр. Петрова

07.08.2021 | 00:38

Нито е алчна, нито е пенсионерка. Просто достоен български лекар. Професионалист. Перфектна. А на анонимните злобари- всъщност те ще си останат анонимни простаци. Здраве и много успехи на д-р р Танчева.

Отговори
5 3
Лекар от Пловдив

Лекар от Пловдив

07.08.2021 | 00:33

Един прекрасен професионалист. Опора за колектива на РЗИ. Компетентна. Открита и честна. Пожелавам здраве и спокойствие, и много случили се най сетне пътешествия. Благодарим за помощта е съдействието.

Отговори
2 6
Скромно мнение

Скромно мнение

06.08.2021 | 05:49

След достигане на пенсионна възраст, щом иска да работи - да остане, НО като редови лекар, а не началник! Има ги все още на много места - и главнна сестра в болница на 75 - 80 години ! Но ако и кажат - да отиде в отделение - ще си счупи краката да бяга от там. Да работят като редови изпълнители! Началници винаги ще се намерят!

Отговори
9 2
До Скромното мнение

До Скромното мнение

07.08.2021 | 00:17

Странно, че и Тръмп и Байдън, пък и Бойко Рашков са в пенсионна възраст, ама не отидоха редови служители. И пак не ми стана ясно, защо човек навлезнал в пенсионна възраст да не може да бъде началник. Знаете ли на колко почина собственика на IKEA и до последния си ден беше началник, а знаете ли на колко е англииската кралица или папата......? Не възрастта трябва да е водеща за един началник, а УМЕНИЯТА МУ! Ще се радвам всички с това примитивно мислене да остареят и да видим тогава какво ще говорят! Но със сигурност, ако до пенсия са били само редови служители ще си останат до гроб такива.

Отговори
3 6
До. Г..........

До. Г..........

08.08.2021 | 20:26

Проблемът не е пенсионната възраст

Отговори
7 0
Старчески дом Дунав

Старчески дом Дунав

06.08.2021 | 00:51

Да не си е тръгнала скоропостижно, за да не отговаря как е работил старческия дом Св Георги в хотел Дунав? Възможно ли е?

Отговори
4 0
Юлия

Юлия

05.08.2021 | 19:24

Не я познавам, но като и гледам годините, преди 4 е трябвало да се пенсионира. Крайно време е с достигане на пенсионна възраст всеки да си ходи. Незаменими няма, но виж незабравими да.

Отговори
21 2
А.Дамянов

А.Дамянов

05.08.2021 | 21:53

Докато, човек е в кондиция, има сили, има много опит, има СОБСТВЕНО ЖЕЛАНИЕ за работа и е удостоверено медицински здрав трябва да продължи да работи, ако ще да е и на 90 години (това потдържа) и да се пенсионира когато поиска ПО СОБСТВЕНО ЖЕЛАНИЕ. Наистина няма незаменими, но има неповторими. Вие Юлия със сигурност не сте стигнали и средна възраст, затова Ви се струва, че и 50 годишните са си изживяли живота. Дано да доживеете нейните години и ще запеете друга песен. Много хора казват "Дайте път на младите". Абсолютна грешка и глупост, защото път не се дава, а всеки сам си го прокарва. Кадърния човек и на 25 години си е прокарал "собствената магистрала", а некадърния и на 50 кара по черен път. Ако някой му отстъпи хубава магистрала още на първия завой е зад мантинелата, защото е некадърен.

Отговори
8 11
А.Дамянов

А.Дамянов

05.08.2021 | 21:59

Не познавам жената и не говоря конкретно за нея, а по принцип. Уважавайте хората, които и на преклонна възраст се трудят достойно. От такива хора можем само да научим нещо. А тъжното е, че много млади хора ги мързи да гледат, а да работят....., но викат "Дайте път на младите"

Отговори
9 5
мнение

мнение

06.08.2021 | 09:32

аа не такива да ги нямаме ....навършена възраст в пенсия ...иск да работи като редиви.. и то на граждански договор...обикновенно всеки казва имам сили не не е така губят представа за "силите си " и обикновенно заради морал и етика са длъжни да ги подвъртат някъде ...........аз имах колежка на 78 години майка ми на същите едната я трая защото е морално защото и е майка и се съобразявам с нея.....а другата щотоми била колежка...ами тази колежката ми идва в повече....

Отговори
1 4
Отговор от Мария Димитрова

Отговор от Мария Димитрова

07.08.2021 | 00:48

Наистина неповторима. Всеотдайна. А Кацаров, че е малко човече...

Отговори
2 2
Шопар

Шопар

05.08.2021 | 19:19

Е И ко Смяна в кочината РЗИ Една никому ненужна кочина за угояване на свине

Отговори
10 8
МУтафчийски

МУтафчийски

05.08.2021 | 17:55

Да си ходи. Осигурила си е старините.

Отговори
16 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?