46

Вече слагат бустерни дози в Пловдив, ето къде

Адаптирани ваксини срещу варианта омикрон на COVID-19 само за бустерна доза вече се поставят в Пловдив. Това съобщи шефът на Дирекция "Надзор на надзор на заразните болести" в РЗИ д-р Милена Панайотова. Тя добави, че желаещите да се имунизират може да избират между препаратите на "Пфайзер" и "Модерна". Вече са раздадени ваксини на личните лекари и в болниците.

Те са предназначени само за лица над 12-годишна възраст, които са ваксинирани с първична имунизация и са изминали 3 месеца от датата на последната поставена доза или приложената им първа бустерна. Десетки пловдивчани вече са си поставили от новите препарати.

Имунизационният кабинет в РЗИ-Пловдив работи всеки делничен ден от 9 до 16 часа. 

От Инспекцията добавиха, че в Пловдив вече са доставени и ваксините срещу грип, които може да бъдат закупени от аптеките, като цената им варира от 25 до 30 лева. Те ще предпазват и от новите два щама - "Дарвин" и "Австрия", които ще атакуват пациентите през тази зима.

Около 190 000 ваксини ще бъдат осигурени по Националната програма за превенция срещу сезонната инфекция. Хората над 65 години са в целевата група на тази програма. Ваксините са безплатни и могат да се поставят при личен лекар.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
грип

грип

10.10.2022 | 12:46

Продължават да заблуждават хората....

Отговори
0 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?