Следвайте ни

Ваксините "възкръснаха" в Пловдив заради летните отпуски в чужбина

viber icon

Ваксинацията в Пловдив отново е на скорост, научи "Марица". След бойкота и ниския интерес на пловдивчани към предлаганите дози срещу коронавирус на различни фирми, от Регионалната здравна инспекция в града под тепетата отчитат известен "ренесанс" на боцкането. Причината се крие в сезона на отпуските. Много пловдивчани ще отмарят извън страната, особено в Гърция, където противоепидемичните мерки са в цялата си строгост, и предпочитат почивката им да мине безпроблемно, без юркане за проби и тестове по лаборатории.

В тази връзка предпочитаната ваксина е еднодозовата на "Янсен". С този препарат се пести ходене и чакане за втора доза, което улеснява допълнително плановете и графика за лятната отпуска. 

Засиленият интерес е факт, а налични ваксини има. Кабинетите за имунизация в РЗИ са отворени, а за пореден път здравните специалисти призовават хората да се ваксинират. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Захари

Захари

17.07.2021 | 18:09

Сега, ако поемаха превоз до всеки желаещ да се ваксинира и компенсация, че му ангажират времето, щеше да е друго.

Отговори
1 5
Абе,

Абе,

17.07.2021 | 17:41

Хуманист ли си, чифут ли си не знам ама си много прост. Не бой се, няма да ти се затрие семката ако се ваксинираш, цялото семейство сме ваксинирани и стари и млади и всичко си ни е наред и дишаме по спокойно. Ти като си бил малък и са те ваксинирали задължително против морбили, тетанус, коклюш и какво ли не, да не са те питали теб или майка ти, и пак не си умрял. Какви простотии, какви пет лв., заради такива елементарни хора ще страдаме всички останали няма да изчистим този вирус. Заради такива като теб икономиките се съсипват, цените летят, бизнеси потъват и ти си доволен.

Отговори
8 7
Хуманист Не чифутин комунист либераст

Хуманист Не чифутин комунист либераст

17.07.2021 | 14:36

Значи чифутска пасмино признавате че това си е чифутски бизнес с рекет извиване на ръце терор Ко общо имат отпуските с медицината А да Писиар тестовете от уж безплатни до цена от 100 ...150 лева или сертификати на цена от 300 ...400 лева който се оказват като тоалетна хартия А га ми говорите за пари къде е Хипократ да ви се изхрачи в сурата чифутски Медицински ли е проблема или чисто чифутски Юдейски за трупане на сребърници Шъ ви фатим някой слънчев ден и тогиз жълтите звездички безплатно Щото сме хуманисти

Отговори
4 5
Чо чо сан

Чо чо сан

17.07.2021 | 13:45

Пълна дезинформация! Много ви се ще....

Отговори
7 3
Галя

Галя

17.07.2021 | 14:39

Истина е. Много българи, живеещи в чужбина в момента са си в България и те също се ваксинират. А вие си пълнете мозъка с глупости и ще чакаме премахване на мерките на куков ден.

Отговори
9 8
Аз съм на морето

Аз съм на морето

17.07.2021 | 16:21

Тук мерки Няма!

Отговори
10 1
Звезделин

Звезделин

17.07.2021 | 18:15

Галя, добре е да има хора, които да си тренират имуната система, тази пандемия няма да е последна, а пътвият отпор на вируса са хората.

Отговори
5 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?